Narančama protiv viška kalorija

Naranča će najbolje pomoći u detoksikaciji organizma i vraćanju probave u punu funkciju nakon prazničnog napada šećera i masnoća.

Natrpali ste se preko blagdana raznih delicija i kolača i teško vam je i disati, a kamoli hodati svijetom? Za pomoć se obratite čudesnoj naranči, voću kojeg u ovo doba godine ima na svakom koraku po dobrim cijenama.

Vama treba dodatna energija i nešto što će vam pokrenuti probavu, pa je baš zato naranča idealno rješenje zbog bogatstva vitamina C i vlakana.

Uobičajeni problem nakon ovakvih dana je spora probava koja se muči sa svim što ste pojeli i popili, a nema baš hranjivih nutrijenata i vlakana u sebi. Vama treba detoksikacija, a naranča je idealan partner u tom teškom zadatku.

Sjajna stvar kod ovih napitaka je što se pripremaju jednostavno, djeluju brzo i izuzetno učinkovito, pa ih možete napraviti i na poslu.

Frape od naranče za detoksikaciju

– 2 naranče
– čašica jogurta
– banana
– žličica meda
– žličica limunovog soka

Sve navedeno staviti u blender, izmiješati i uživati u ukusnom i zdravom frapeu.

Narančin sok za detoksikaciju

– 4 naranče
– žličica meda
– žličica limunovog soka

Za razliku od prvog napitka, za ovaj vam ne treba ništa osim cjedila za agrume, a spretniji mogu iscijediti naranču i limun i bez toga. Nemojte procijediti narančin sok, ostat ćete bez dragocjenih vlakana u pulpi.

Izvor: Metro portal

Prethodni članak
Sljedeći članak
spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci