Za Božić – poklon čarape!

Moj tata i ja 1972.

U doba “mračnog” komunizma (socijalizma) Božić se nije slavio kao u današnja vremena, ali naspram tome novogodišnji pokloni nisu kao nekada, zamijenili su ih božićni.

Sjećam se posjeta baki i dedi (djedu) za Božiće, kada više nisam živio kod njih, kao male proslave, mada je njima to najveći godišnji praznik, uz Uskrs. Stol prepun domaćih delicija, u zimskoj večeri…. za početak kokošja juha s bakinim rezancima (i mrkvom i domaćim peršinom), i nezaobilazna purica s mlincima (gledao sam kako je šopaju žgancima…!) i endivija salata (gorka, gorka, gorka), a na kraju kolači…od najfinije orehnjače, vanilin kiflica, “bišofbrota” i medenjaka s orahom ili bademom u sredini.

I sve je bilo lijepo, dosta često su Božići bili bogati snijegom, čestitari su uz najbližu obitelj bili i poštar, dimnjačar (dolazio je na kolače i gemišt (pa rakijica!)), mljekarica je donosila mlijeko i ostale proizvode sa sela…a pokloni tipični za starije osobe…šal i rukavice, kapa, pulover…a najčešće ČARAPE! (tada su mi želje bile drukčije: ozbiljan muški sat, dalekozor, brodić na poludaljinsko upravljanje, nogometna ili košarkaška lopta,…)

Sada kada razmišljam o tome (kada mi sin “krade/posuđuje” cijele čarape, a meni ostaju one rasparene i s rupama), želim čarape, ali da mi ih nitko ne dira.

Ove je zime poljska dizajnerica Meg Cyprian na Etsyu ponudila kolekcije čarapa upakirane kao pizze za dostavu i to raznih “okusa”, ako se to može nazvati okus… miješana (capriciosa), Hawai, Pepperoni, Vege i Talijanska.

Još nije kasno da naručite kutiju sa jednim parom (11,70$) ili kutiju s četiri para(29,26) pizza čarapa. Poštarina košta 9,37$ i stiže u roku od 4-9 dana. Požurite ETSY!

 

Pizza Slice Sock

 

Pepperoni Socks

Pepperoni Sock

Pizza Slices Socks

Pizza Slice Socks

Na naslovnoj slici i prvoj u tekstu smo moj tata i ja 1978. i 1972. u božićno vrijeme. On je sada u bolnici, ne znaju što mu je, ali biti će dobro!

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci