Vrijeme za savršenu kavu je u 11 sati uz ugodno društvo i glazbu

Tim sveučilišnih stručnjaka s Oxforda došao je do formule za savršenu prvu jutarnju kavu.

Izgleda da je za ispijanje mnogima omiljenog napitka, prve jutarnje kave, važno gdje se pije i s kime u društvu. Vjerovali ili ne, na odmet nije ni lijepa glazba.

Tim sveučilišnih stručnjaka došao je do formule koja dokazuje da je vrijeme užine u 11 sati ujutro najbolje vrijeme za stanku za kavu.

Istraživanje je proveo profesor Charles Spence s odjela za eksperimentalnu psihologiju na Sveučilištu Oxford, prenosi Daily Mail. Gledao je na sve bitne čimbenike poput arome (F), savršenog okruženja (E), šalice (P), s kime se pije kava (C) i vrijeme u danu kada je najljepše piti kavu (T) kako bi stvorio najbolji trenutak za kavu (M).

Formula profesora Spencea za savršenu kavu glasi: M = 0.5 x F + (0.5 x E + 0.3 x P + 0.15 x C + 0.05 x T). Došao je do zaključka kako je najbolje vrijeme za kavu 11 sati u lijepo uređenoj sobi s prijateljima te s glazbom Marianne Faithfull u pozadini.

Ova formula je objavljena u izvještaju nazvanom Changing Tastes, a pokazuje kako znanstvenici sada mogu razumjeti kako vanjski čimbenici i okoliš utječu na naš mozak i njegovu interpretaciju uživanja u hrani i piću.

– Formula opisuje kako stvoriti savršen trenutak za kavu kod kuće ili na poslu. Sada možemo utvrditi točne uvjete koji su potrebni za uživanje u kavi ili u bilo kojoj drugoj hrani ili piću – objasnio je Spence.

Izvor: Portal oko

Pratite obavijesti o sljedećem održavanju PLAVOG CEKERA

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci