Grah za 7 minuta

Ako nemate vremena za skuhati pravo grah varivo, za koje se grah namakao preko noći, a ne zazirete od konzerviranog, ovaj način je odličan za uštedu vremena.

za 2 – 3 osobe

0,05 kg crvenog luka

0,03 kg svježe crvene paprike

0,03 kg svježe zelene paprike

0,02 kg mrkve

0,07 kg pancete (špek, slanina)

0,8 kg graha smeđeg (konzerviran, kuhan)

0,06 kg rajčice koncentrata

0,01 kg oštrog brašna

sol, papar

suncokret ulje

Na kockice narezani crveni luk, crvenu papriku, zelenu papriku, mrkvu i pancetu (špek, slaninu) malo propirjamo na suncokretovom ulju, kad povrće i špek povenu, dodamo isprani konzervirani kuhani grah i malo ga prepržimo, na njega stavimo rajčice koncentrata i malo ga zapečemo, zatim sve malo pobrašnimo i dodamo crvene mljevene paprike, kratko prepržimo brašno i papriku, pazeći da previše ne razmrvimo grah. Podlijemo sa temeljcem ili vodom, ako je u pitanju voda, dodamo koncentrat goveđe juhe u kocki i začinimo solju i paprom. Pričekamo da zakuha uz miješanje, probamo kakvog je okusa i varivo nam je gotovo. Na kraju dodamo žlicu vinskog octa za bolji tek.

Savjet: Ako nemate pancete koju ćete propirjati, (slanine ili špeka), dobra će zamjena za to biti koža od špeka ili pršuta koju ubacite u malo vode da se prokuha dok režete povrće jer kasnije u varivu više neće biti vremena da ispusti miris.

Pratite obavijesti o sljedećem održavanju PLAVOG CEKERA

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci