Uključite se u Nacionalno istraživanje prehrambenih navika adolescenata i odrasle populacije

Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu poziva na uključivanje u Nacionalno istraživanje prehrambenih navika adolescenata i odrasle populacije, koje se provodi na ispitanicima od 10 do 75 i više godina starosti na području cijele Republike Hrvatske. Sudjelovanje je ključan čimbenik uspješnog provođenja ovog istraživanja!

“Podatci o prehrani naših stanovnika su od izuzetne važnosti iz više razloga. Kako bi što bolje procijenili potencijalne rizike podrijetlom iz hrane važno nam je znati koliko se koje hrane konzumira. Osim toga, izuzetno nam je važno procijeniti unos hranjivih tvari svih dobnih skupina, kako bi dobili uvid koje hranjive tvari unosimo previše, a koje premalo. Sve to i još puno toga moguće je procijeniti iz dobivenih podataka kako bi se izradile preporuke i smjernice u cilju očuvanja zdravlja naših stanovnika. Također, važno je naglasiti kako je metodologija ovog istraživanja u skladu s EU standardom, stoga će i dobiveni podaci bili usporedivi s podacima i iz ostalih zemalja EU” – stoji u priopćenju HAPIH-a.

“Uz Vas, u istraživanju će sudjelovati još 2000 ispitanika. Probir ispitanika se radi slučajnim odabirom s područja cijele Republike Hrvatske te Vas ljubazno molimo da se odazovete našem pozivu” – navodi se u priopćenju.

Vaše sudjelovanje je dragovoljno i možete odustati u bilo koje vrijeme. Ako imate dijete iznad 10 godina starosti ili i sami želite biti aktivni sudionik ovog istraživanja, molimo Vas prijavite se ispunjavanjem sljedećeg obrasca.

Više o temi pročitajte u poveznici.

Izvor: HAPIH

Foto: Gric Gric

Pratite obavijesti o sljedećem održavanju PLAVOG CEKERA

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci