Adriatic Craft Beer predstavio novo pivo – Upoznajte Adriatic Craft ALE s ružmarinom

Adriatic Craft ALE with Rosemary i Adriatic Craft RED IPA zbližili su i razveselili odabrano društvo novinara i prijatelja koji su guštali u IGREC burgerima i odličnim čvarcima i kulenovoj seki mesnice DON VITO.

Na druženju u Party prostoru Vikendplaner  održana je promocija pivovare Adriatic Craft Beer uz podršku delicija mesnice Don Vito i mesnice IGREC te je predstavljena i nova web aplikacija za turiste www.AdriaticCraftBeer.eu.

Adriatic Craft ALE with Rosemary, za koje su već neki specijalizirani novinari napisali da je „lako moguće najbolje pivo ovog ljeta“, upravo je dobilo atraktivnu pratiteljicu u novom craft pivu Adriatic Craft RED IPA.

Adriatic Craft Beer je spoj prirode, mašte, umijeća, ljubavi i strasti, gastronomije i turizma, a ovo originalno hrvatsko craft pivo može se kušati isključivo u ekskluzivnim kafićima i restoranima sa čijih  terasa ćete uživati u lijepom pogledu, ili koji se nalaze u blizini prirodnih ljepota, povijesnih znamenitosti i hrvatskih atrakcija.

Upravo je to misija web aplikacije  www.AdriaticCraftBeer.eu , povezati hrvatske prirodne ljepote i atrakcije, ekskluzivne restorane i lokale s domaćim hrvatskim craft pivom,  koje se pije  kao vino iz vinskih čaša, i želi  zadovoljiti  istančan ukus sve zahtjevnijih domaćih i stranih gostiju,koji su u stalnoj  potrazi za nečim drugačijim.

Uz pomoć web aplikacije  www.AdriaticCraftBeer.eu možete rezervirati svoj stol u restoranu, ona će vas preko aplikacije google map dovesti dorestorana i ispričati priču o atrakciji ili prirodnim ljepotama u blizini, informirati o događanjima, i naravno, reći  sve o Adriatic Craft pivama i omogućiti Vam da ih nabavite preko web shop-a.

Za savršeno je važan balans

Kao u svakom aspektu života, tako i u pivu, presudan je balans. Dobro pivo rezultat je savršenog balansa između mineralnog sastava vode, okusa ječmenog slada, aroma hmelja, fermentacije zdravog kvasca te pH završnog proizvoda. Svako Adriatic Craft pivo ima svoj zlatni presjek upravo svih ovih navedenih varijabli, dok mašta i znanje majstora pivara čine peti element uz četiri već navedena elementa (voda, ječmeni slad, hmelj i kvasac), jer je neograničena mogućnost veličanstvenih poteza, koji će dovesti do vrhunskog proizvoda kao što su Adriatic Craft piva. Naravno, treba istaknuti da je autor ovih savršenih pivskih okusa Nenad Maričić.

Okus Adriatic Craft pivu daje kombinacija različitih ječmenih sladova. Uz bazni slad, dodaje se, naravno ovisno o vrsti piva specijalne, karamelne i tamne sladove koji osim na ukus, utječu i na boju piva. Gorčinu, aromu i dio okusa, Adriatic Craft pivu daje hmelj, odnosno kombinacija više sorti koje u zadanom omjeru daju završni dodir okusu piva. Kvasac pretvara sladovinu u pivo, stvarajući alkohol i CO2 te doprinosi dijelu okusa.

“Za Adriatic Craft piva koristimo reverznu osmozu i prilagođavamo mineralni sastav vode svakom pivu. Također dodaci pivu doprinose sveukupnom dojmu, u slučaju Adriatic Ale to je ružmarin. Adriatic Ale je naša vizija ljeta i Jadranskog mora, bilo da uživate na obali ili se zimi prisjećate i veselite moru negdje na kopnu. U ovom pivu smo zaključali okuse i mirise vrućeg ljetnog dana, bljesak sunca na valovima mora, aromu ružmarina kada ga u prolazu taknete rukom. Moja prva sjećanja su miris ružmarina i bljesak sunca na valovima maestrala, sve je to utkano u Adriatic Ale. Ružmarin je simbol vjernosti, tako da smo sigurni kad kušate ovo Adriatic Craft Ale, da ćete mu biti vjerni i kao aperitiv ili uz odličnu ribu ili stake. Volimo reći da se Adriatic Craft Ale pije kao vino, iz visoke čaše za crveno vino, i u sličnim prilikama. Svi pivski znalci, kao i oni koji preferiraju vino, pronaći će zadovoljstvo u Adriatic Craft ALE”, ističu iz pivovare.

Adriatic Craft RED IPA  je crvena Ipa, savršena za smiraj uzbudljivog dana ili romantični izlazak s voljenom osobom. Crveno je boja ljubavi, i ovo pivo upravo je ljubav na prvi pogled. Uz nju osjetite lagani dodir karamele uz osvježavajuće citrusne note zavodljive crvene boje. Savršena je za završetak dana i početak nezaboravne noći. Servira se u visokoj vinskoj čaši.

Adriatic Craft ALE with Rosemary  je pale ale pivo s ružmarinom. Ružmarin u latinskom prijevodu znači morska rosa. Ovo pivo donosi osvježenje povjetarca s mora u vrućem ljetnom danu i istinski okus  i sjećanje na Jadransko more u zimskim danima.

Adriatic Ale pruža osvježavajuće i skladne okuse citrusa, uz nježnu, aromatičnu gorčinu ružmarina. Serviran na pravoj temperaturi od 8 do 10 stupnjeva Celzijusa u visokoj vinskoj čaši, savršeno će se uklopiti uz lagani mediteranski obrok. Ružmarin je i simbol vjernosti tako da smo sigurni da ćete ovom pivu biti uvijek vjerni.

Uživajte u pivima Adriatic Craft Beer!

Fotografije: Julio Frangen

 

 

 

 

 

 

Pratite obavijesti o sljedećem održavanju PLAVOG CEKERA

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci