Cheesecake – kolač koji obožavamo!

Za cheesecake slobodno možemo reći da ulazi u onu grupu slastica koje se jednostavno obožavaju…

Volite li slatko :), cheesecake Vam je zasigurno dobro poznata slastica. Ukusan i jednostavno nedoljiv u savršenim spojevima okusa, cheesecake je rado viđen kolač u mnogim prigodama.

Barem je tako kod nas! Bilo da je riječ o proslavi rođendana ili druženju s prijateljima, cheesecake je rado viđen slatki gost i bez ikakvog povoda…

Da ne duljimo, donosimo naš video prilog, količine i postupak pripreme kako napraviti ovaj kolač.

Uživajte!

evo i recepta:

0,110 kg maslaca
0,4 kg keksa ( digestive, čajni kolutići…)
0,165 kg šećera
1 kg svježeg krem sira
1 limun
8 jaja
0,4 kg kiselog vrhnja
2 vanilin šećera

Prije samog početka izrade kolača zagrijemo pećnicu na 200°C (može i malo više 220°). Rastopimo maslac, koji kasnije umiješamo s usitnjenim keksima i šećerom. Kuhinjskim mlincem ili čekićem na dasci usitnimo kekse. Usitnjene kekse prebacimo u posudu u koju dodamo i šećer pa promiješamo i onda dodamo rastopljeni maslac i sve dobro promiješamo.

Kekse prebacimo u kalup za pečenje i pritisnemo ih rukom ili žlicom te stavimo zapeći u pećnicu na 5 minuta. Dok se keksi peku napravimo prvu kremu; iscijedimo sok iz limuna; u krem sir dodamo jaja, šećer i sok limuna i sve mikserom izradimo ( smjesa je tekuća, ali pečenjem i stajanjem će se učvrstiti).

Nakon 5 minuta pečenja keksa, smanjimo temperaturu na 170°C i pečemo još 3 minute. Prelijemo dobivenu smjesu preko pečenih keksa i pečemo 20-ak minuta na istoj temperaturi (170°C).

Pred kraj pečenja umiješamo bijelu kremu koju napravimo od kiselog vrhnja, šećera i vanilin šećera. Smjesu prelijemo preko zapečenog sira i ostavimo u UGAŠENOJ pećnici na 30 minuta.

Nakon pola sata pećnice, premjestimo kolač da se još ohladi, kako bi se mogao smjestiti u hladnjak na najmanje 5-6 sati ili preko noći. (NIKAKO GA NE KONZUMIRATI ODMAH NAKON PEČENJA I PRVOBITNOG HLAĐENJA, JER ĆE SE RASPASTI…NIJE JOŠ UČVRŠĆEN!!!)

Pratite obavijesti o sljedećem održavanju PLAVOG CEKERA

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci