Deblja li više piva ili vino?

Britanska asocijacija pivara i vlasika pubova nada se da će moći vratiti stari britanski trend ispijanja pive koji je pomalo nestao u sjeni modernih vina. Da bi pridobili što više ljubitelja pive, pivari moraju osvojiti žene koje konzumiraju alkohol, a od kojih 36 posto pije vino….

Iz tog razloga pivari su počeli služiti pivu u tankim i elegantnim čašama za koje misle da bi mogle privući što više žena. Pivari su pronašli i najslabiju žensku točku tvrdeći da piva deblja manje nego vino.

Prema navodima iz Asocijacije pivara i vlasnika pubova, čaša pive sa prosječnim postotkom alkohola od 4,6 sadrži manje kalorija nego jedna čaša vina pa čak i manje od jedne čaše mlijeka ili voćnog soka.

Kalorije na 100 ml

Pivo (4,6% alkohola) – 41 kalorija
Vino (12% alkohola) – 77 kalorija
Mlijeko – 64 kalorije
Sok od narandže – 42 kalorija
Sok od jabuka – 47 kalorija

Žestoka alkoholna pića sadrže šest puta više kalorija nego piva, a kada se pomiješaju sa blažim pićima ili sokovima broj kalorija sve više raste.

Istraživanja su pokazala da reputacija pive kao pića koje deblja ima više veze sa načinom života onih koji svakodnevno konzumiraju pivu i grickalice koje prate uobičajnu čašu pive.

“Pivski trbuh ne postoji. Grickalice kao što su čips, kikiriki, pomfrit i ostalo stvaraju veliki trbuh“, smatra George Philliskirk iz Pivske akademije.

Izvor: Pivnica

Pratite obavijesti o sljedećem održavanju PLAVOG CEKERA

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci