Žene su bolji kušači piva

Ženski kušači piva zauzeli su vrh ljestvice na natjecanju američkog pivarskog diva SAB Miller. Natjecanje se provodi među gotovo dvije tisuće sudionika u Millerovim pivovarama diljem svijeta i nedvojbeno pokazuje da ženski jezik ima bolje osjetne pupoljke.

Među Millerovim kušačima piva žene čine tek petinu, a od prvih šest mjesta zauzimaju čak tri.

Najbolja od najboljih ove je godine bila Joanna Wasilewska iz pivovare Bialystock u Poljskoj, a u finalu je nadmašila dvije žene – imenjakinju Joannu Sundemeier iz Sjedinjenih Država i Friedu Dehrmann iz Južne Afrike. Direktor grupe SAB Miller Barry Axcell izjavio je: „Uvijek sam smatrao da žene bolje kušaju pivo od muškaraca, a ovo je najbolja potvrda da je to istina.”

Godišnje natjecanje provodi se najprije u svakoj od pet regija u kojima SAB Miller ima pogone – Europi, Africi, Sjevernoj Americi, Južnoj Americi i Aziji. Pobjednica Wasilewska imala je više od 90 posto bodova i tijesno je pobijedila Južnoafrikanku Dehrmann. Joanna Sundemeier podijelila je treće mjesto s Joseom Luisom Fajardom iz Južne Amerike, a u prvih šest plasirali su se još Jeremiah Kamambi iz Afrike i Jaideep Wanchoo iz Azije.

U kompaniji ističu da svaka od njihovih 140 pivovara diljem svijeta provodi trenig za kušače piva, ali nemaju posebnih tečajeva za žene kušače.

Izvor: Pivnica

Prethodni članak
Sljedeći članak

Posjetite i pretplatite se na naš kanal

RECEPTI, SAVJETI, DOGAĐANJA I ZANIMLJIVOSTIspot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci