Goveđa salata s majonezom

Kako smo skuhali goveđu juhu, meso iskoristimo za ukusnu salatu. Ako niste pobornik da iste namirnice imate u svim slijedovima, tada meso ostavite za večeru ili za sutradan.

za 3 – 4 osobe

0,25 kg junetine

0,1 kg majoneze

0,2 kg kiselog vrhnja

vezica mladog luka ili

0,15 kg crvenog luka

(vezica rotkvica)

0,1 kg svježe paprike (crvena žuta ili zelena)

0,05 kg kiselih krastavaca

0,1 kg riže

sol, bijeli papar

limun

sveži listovi peršina i celera

svježi ili sušeni kopar

kapare, mini rajčice ili svježe za dekoraciju

Probranu i opranu rižu stavimo kuhati, a u međuvremenu napravimo pripremu ostalog povrća.

Meso iz juhe izvadimo da se ohladi. Papriku očistimo i operemo, (ovdje moramo napomenuti da boja paprike jednim dijelom utiče na okus jela, neznatno, ali ipak, ako nije sezona rotkvica i mladog luka, ovdje igrom boja paprika nadoknađujemo njihov izostanak) narežemo je na prutiće (štapiće), kao i kisele krastavce.

Očišćene i oprane rotkvice i mladi luk narežemo na ploškice (s time, da ako su ploške velike, prepolovimo ih), kuhanu rižu ocijedimo i ohladimo, a kuhano ohlađeno meso narežemo na kockice ili štapiće.

Svježe listove peršina i celera operemo i sitno narežemo. Povrće i meso prebacimo u zdjelu u kojoj ćemo promiješati, dodamo rižu, povežemo s majonezom i razmućenim kiselim vrhnjem, začinimo solju i bijelim paprom, dodamo par kapi limunovog soka, posipamo s koprom i lišćem peršina i celera, dobro promiješamo, probamo kakvog je salata okusa, pokrijemo je i ostavimo u hladnjaku do posluživanja.

Prije posluživanja još je jednom promiješamo i ukrasimo s malim rajčicama ili rajčicama narezanim na kriške ili ploške, a kapare posipamo okolo po salati.

Pratite obavijesti o sljedećem održavanju PLAVOG CEKERA

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci