Whisky Fair Zagreb

Whisky Fair Zagreb proslavit će 5. rođendan s oko 3000 ljubitelja whiskyja i uz brojne novitete

Zagrebački Whisky Fair će 8. i 9. veljače 2019. u Plaza Event Centru u Zagrebu proslaviti svoj 5. rođendan uz više od 150 vrsta whiskyja, radionice i masterclass radionice i posebnu ponudu u VIP Trezoru. U ponudi će se naći i 10-ak noviteta koji se do sada nisu mogli kupiti u Hrvatskoj, kao i neke limitirane serije koje će se moći nabaviti isključivo na sajmu.

Koncept sajma svakom posjetitelju omogućava da osmisli svoj „program“ – može se odlučiti cijelo vrijeme provesti u glavnoj dvorani Kornati i obići baš sve izložbene prostore proizvođača i uvoznika whiskyja te redom isprobavati fantastične whiskyje i sudjelovati u raznim zabavnim aktivnostima i aktivacijama. U ponudi će biti brojni škotski, irski, kanadski, američki i japanski whiskyji, a mogu se očekivati i neka iznenađenja. Na Whisky šanku posjetitelje će dočekati neki ekskluzivni whiskyji koje nije moguće nabaviti u Hrvatskoj, a svi whiskyji bit će u ponudi po posebnim sajamskim cijenama, a većina će se moći kupiti i na boce. Neki posebno poželjni brendovi naći će se i na Whisky aukciji otvorenih boca u subotu od 22:00 sata, što je za ljubitelje idealna prilika da se nadmeću za whisky koji već dugo žele imati u svojoj kolekciji. U glavnoj dvorani moći će se pronaći i Gin corner u kojem će se vrhunski ginovi posluživati u raznim kombinacijama s tonikom.

Žednima novih znanja na su raspolaganju edukativne radionice i masterclass radionice na kojima se može naučiti o više o zavodljivom svijetu whiskyja, kako uživati u whiskyju i razlikovati  razne varijante te isprobati neke posebne boce.  U ponudi će se ponovo naći najpopularnija sajamska radionica Uvod u škotski whisky, koja je redovno rasprodana već u pretprodaji. „Obavezno štivo“ za ljubitelje škotskih whiskyja (i one koji će to nakon radionice sigurno postati) nudi priču o tome kako nastaje whisky, o razlici između single maltova i blendova te ono najvažnije – kako uživati u whiskyju. Masterclass radionica Veličina (ni)je bitna – Whisky forenzičari 2 bavit će se dozrijevanjem whiskyja u malim bačvama, kontroverznom temom u whisky svijetu u kojem postoji vjerovanje da whisky u malim bačvama brže dozrijeva. Pedantnim forenzičkim pristupom voditelj radionice Dario Grabarić i sudionici probat će saznati istinu testirajući 3 standardna i 3 specijalna izdanja koja su dozrijevala u malim bačvama. Broj ulaznica za radionice je ograničen i brzo nestaju pa ih najbolje je nabaviti u pretprodaji online. U cijenu ulaznice za radionicu uključena je i ulaznica za sajam.

U skrivenom kutu sajma svoje tajne čuvat će VIP Trezor. Ulaz u trezor ulaz je svijet ekskluzivnih, rijetkih whiskyja i whiskyja iz limitiranih serija u kojima će vlasnici VIP ulaznica moći uživati uz stručno vodstvo whisky stručnjaka te uz fine zalogaje koji dodatno naglašavaju okuse pića. Ove godine oni koji „otključaju“ Trezor kušat će The GlenDronach 22yo, Lagavulin 12yo, Arran 21st Anniversary Bottling Note, Laphroaig 18yo i Cooper’s Choice 44yo 1972-2017 Family Silver. VIP TREZOR ima i poseban privatni ulaz / izlaz, ali i direktan ulaz u sajamski prostor za one koji ga žele obići. Broj ulaznica za VIP Trezor tijekom oba dana sajma je ograničen, a zbog malog broja mjesta najbolje je što prije osigurati ulaznicu u pretprodaji.

Brojke o posjećenosti sajma najbolje potvrđuju da whisky u Hrvatskoj stječe sve veću popularnost jer se broj posjetitelja od osnutka 2015. pa do 2018. utrostručio, a organizator očekuje da petogodišnjica sajma bude najposjećenija do sada. Ulaznice su dostupne online, a ove godine prvi puta uz Glencairn čašu za kušanje uključuju i najmanje tri gratis pića iz odabranog asortimana sajamske ponude za sve posjetitelje. Do 31. siječnja ulaznice su dostupne po Early Bird cijenama, a svi koji ih ne nabave unaprijed moći će ih kupiti i na ulazu na sajam. Sajam će oba dana biti otvoren od 15:00 do 23:00.

Prethodni članak
Sljedeći članak

Pratite obavijesti o sljedećem održavanju PLAVOG CEKERA

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci