U Rijeci druženjem i edukacijom na Wine Vip Eventu okupljeni mnogi ugostitelji

U Rijeci je na brodu – botelu MARINA, 15. listopada, održan lijep događaj – Wine Vip Event RIJEKA, koji je okupio mnogobrojne ugostitelje Kvarnera, Istre, ali i šire.

Uunatoč jakoj kiši i lošem vremenu na brod su pristizali mnogobrojni uzvanici. Na event su pozvani vrhunski domaći lokalni vinari: Gospoja, Šipun, Ivan i Anton Katunar, Frajona, Pavlomir, zatim iz Istre Prelac, Matić, Ferenac Giulio, Geržinić, Ritoša, Sosich,…., Vinakoper iz Slovenije …. Atrox distributer iz Zadra, za uživanje u raznim delicijama i sirevima pobrinuli su se PIK VRBOVEC, Sirane Frankulin s Grobnika, OPG Magriž Mrakovčić sa Krka, MIH sirana sa Paga, Vesna Loborika sirevi iz Istre …. rakije Đanić, bakalar ALDEN iz Istre, kava Essse kaffe, ….Lopar International cigare, …. maslinovo ulje Agroprodukta …. te TISKARA SUŠAK, JANA, Stiluetta.

“Autohtona sorta Žlahtina i njena zastupljenost u ugostiteljskoj ponudi Kvarnera”, “SIR I Vino u modernoj gastronomiji”, “Kako sastaviti koktel listu?, i “U čemu je tajna čarolije cigara Lopar International?” neke su od posebnih tema ovogodišnjeg izdanja Wine Vip Eventa.Tim govornika i someliera predvodio je Filip Savić, Jure Andrijašević i Marko Škarica, dok je u timu kuhara bio Dragan Jovanović, Luka Dančulović, Gabrijel Križanac, Darjan Urdih i Vehid Šaldić. I ove godine posebni gosti su bili studenti gastronomije Visoke škole ASPIRA iz Zagreba.Glavni cilj organizatora ovog događaja bio je promocija lokalnih proizvođača i ukazivanje na važnost autohtone sorte Žlahtina za ugostitelje Kvarnera i cijele Primorsko goranske županije kao i ostalih delicija, zatim edukacija, podizanje kvalitete ponude i usluge i međusobno povezivanje naših partnera i ugostiteljskog sektora.

U ovo vrijeme vrlo je važno je svima biti „emocinalno, duševno i u glavi pozitivan”. Ovim eventom organizatori su željeli poslati poruku pozitivne potpore ugostiteljima i pomoći u oživljavanju turizma i ugostiteljstva.Sve te ciljeve i pozitivnu energiju organizatora i njegovog tima prepoznali su i pružili ruku potpore i dali vrlo važno partnerstvo: Turistička zajednica grada Rijeke i Grad Rijeka, Primorsko -goranska županija i TZ Kvarnera, TZ otoka Krka i Hrvatska gospodarska komora ŽK Rijeka, Ministarstvo turizma, Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatske turističke zajednice.

Događaj je prilagođen svim epiedmiološkim uvjetima u drugačijem vremenu, vodila se briga o popisu i broju uzvanika, držanja distanci, redarima, nošenjem maski, dezificijensima,…. uz odgovorno ponašanje prisutnih gostiju.

Fotografije: Ivor Mažar

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci