Teletina u šampinjonima

Ovim ukusnim jelom, mogu vam doći do izražaja šampinjoni u kombinaciji sa teletinom, samo teletinu nemojte prepeći, a šampinjone izrežite na malo deblje ploške, jer šampinjonii ispuštaju tekućinu iz sebe pa gube na volumenu.

za 2 – 3 osobe

0,5 kg teletine (but bez kostiju)

0,2 kg šampinjona

0,1 kg crvenog luka

suncokretovo ulje

sol, bijeli papar

0,1 l bijelog vina

0,2 l vrhnja za kuhanje

Nakon što obradimo meso (očistimo ga od opni, žilica i suvišne masnoće), narežemo ga na manje odreske, potučemo malo kuhinjskim čekićem, začinimo solju i paprom te ga jednom stranom uvaljamo u brašno i stavimo peći na ugrijanu i namaštenu tavu, pa ga ispečemo s obje strane.Izvadimo ih malo sa strane pa na masnoći nakojoj su se pekli, ispirjamo očišćeni na kockice narezan crveni luk. Oprane i očišćene šampinjone režemo na ploškice, pa ih dodamo na propirjani crveni luk i pričekamo da ispari tekućina koju ispuste i podlijemo sa bijelim vinom, pa pričekamo da alkohol iz vina ispari i povežemo sa vrhnjem za kuhanje, začinimo umak solju i bijelim paprom, probamo kakvog je okusa umak i dodamo ispačene odreske teletine, malo još prokuhamo umak i poslužimo sa domaćim kroketima ili njokima.

Umjesto bijelog umaka koje dobijemo od vrhnja za kuhanje, nakon što propirjamo šampinjone, možemo ih podliti sa umakom od pečenja, pa dobijemo tamniji umak.

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci