Svako jutro jedno jaje…

Blagodati konzumacije jaja su višestruke. Ona poboljšavaju pamćenje, dobra su za kosti, utječu pozitivno na ponašanje, hrane mozak i dokazano su dobra za ljepotu…

Sve to potvrdila su brojna istraživanja pa nema sumnje kako je konzumacija jaja itekako poželjna! Baš zbog toga važno je i djeci od malena ponuditi jaja i to pripremljene na različite načine.

Ne želi li vaše dijete jesti npr. kuhano jaje, probajte mu ponuditi omlet sa sirom i rajčicama. Možete ponuditi i sendvič s jajima i nekim omiljenim nareskom.

Pri kupnji jaja uvijek obratite pažnju na datum proizvodnje, odnosno rok trajanja. Ako su jaja iz domaćeg uzgoja, budite sigurni da su bila skladištena na hladnom mjestu. Sada dolazimo do pitanja kako ispeći jaja iz industrijskog uzgoja! Kod pečenja jaja na oko dosta je bitno da žumanjak bude ispečen do kraja, a to postižemo tako da jaja okrenemo na tavi kako bi visoka temperatura uništila salmonelu.

Jelo je jednostavno napraviti, a zbog zdravstvene ispravnosti savjetujemo vam ovaj način pripreme jaja na oko!

Ako ste nabavili jaja iz domaćeg uzgoja možete pripremiti i jaja na oko bez okretanja, a druga dva jela su jaja sa slaninom/pancetom/špekom popularno zvano beck & eggs i jaja sa šunkom – ham&eggs.

Uglavnom, izbor pripreme jaja je velik! Samo trebate krenuti kuhati! 🙂

Ako još niste, pretplatite se (besplatno je) 🙂  na naš YouTube kanal!  

Hvala Vam od

foto/video: Gric Gric

Pratite obavijesti o sljedećem održavanju PLAVOG CEKERA

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci