Pivom protiv artritisa

Konzumacija nekoliko piva tjedno je povezana s manjim rizikom obolijevanja od reumatoidnog artritisa, tvrdi istraživanje.

Pivo je dobrom dijelu muškaraca omiljeno piće, dok žene imaju uglavnom nešto protiv njega, no, izgleda da bi bilo dobro da se predomisle i prigrle ovo piće iz zdravstvenih razloga. Naime, istraživanje je pokazalo da je nekoliko piva tjedno sjajna prevencija reumatoidnog artritisa.

Reumatoidni artritis pogađa žene više nego muškarce, a najčešće se javlja već između 20. i 40. godine. No, ako pijete 2-4 piva tjedno, vaš se rizik za razvoj reumatoidnog artritisa smanjuje za prilično velikih 31 posto.

Alkoholna pića i inače predstavljaju dobar način prevencije, jer ako pijete nešto osim piva u umjerenim količinama, rizik se smanjuje 21 posto.

Znanstvenici su zaključili da se radi o utjecaju alkoholnih pića na djelovanje imunološkog sustava i razina estrogena u organizmu, a kako je istraživanje provedeno na preko 200 tisuća žena koje su praćene između 25 i 38 godina na poznatom Harvardu, vjerujemo da treba poslušati njihov naputak.

Živjeli!

Izvor: Metro portal

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci