Antonia Mrzlić Budak iz Svetog Petra u Šumi najuzornija je hrvatska seoska žena za 2022. godinu!

Antonia Mrzlić Budak iz Svetog Petra u Šumi najuzornija je hrvatska seoska žena za 2022, dok su njezine pratilje Ivančica Kudlek iz Sisačko-moslavačke županije i Kristina Ivić iz Brodsko-posavske županije.

U organizaciji udruge Uzorne hrvatske seoske žene u Čakovcu je u subotu, 8. listopada odražan izbor za najuzorniju hrvatsku seosku ženu na kojem se natjecalo 17 seoskih žena.

Antonia Mrzlić Budak iz Svetog Petra u Šumi najuzornija je hrvatska seoska žena za 2022., dok su njezine pratilje Ivančica Kudlek iz Sisačko-moslavačke županije i Kristina Ivić iz Brodsko-posavske županije.

Pogledajte i naš kratki video s ove manifestacije:

Antonia Mrzlić Budak, inaće Supetarka, sa suprugom i troje djece obrađuje oko 25 hektara zemlje. Obrađuju žitarice i povrće, bave se uzgojem svinja i kokoši, ali i preradom mesa. Imaju i konobu “Doma” u kojoj gostima nude svoje domaće autohtone proizvode.

Posjetitelji su mogli uživati u okusima i mirisima iz svih dijelova Hrvatske (foto: Gric Gric)

Predsjednica udruge Uzorne hrvatske seoske žene Katica Jerleković istaknula je kako su sve ove žene ponos svojih obitelji, zajednica, kako iza njih stoji ogroman trud, znanje i odricanje.

Ove divne žene ostale su raditi i stvarati sa svojim obiteljima na zemlji. Slušajući priče koje stoje iza svake od njih, ne možete ostati ravnodušni. To je strast prema radu, ljubavi prema običajima i njegovanju kulture kraja iz kojeg dolaze…

Divili smo se u subotu tim vrijednim ženama, ali moramo im se diviti uvijek! Svaki dan! One rade u polju, vinogradu, plastenicima, stvaraju hranu koja je gastronomska fantazija, vina koja nose titule najboljih…. ali se brinu i o kućanstvu, djeci, obitelji…I da, njihov rad treba se još više vrednovati!

One su obrazovane, ali i dalje ulažu u svoje znanje i žele pridonijeti svojoj zajednici na najbolji mogući način. Sve to je hrvatska seoska žena na koju svi mi itekako trebamo biti ponosni!

Čestitamo svima!

Tekst/foto: Gric Gric

Naslovna fotografija: izvor Međimurska županija

Posjetite i pretplatite se na naš kanal

RECEPTI, SAVJETI, DOGAĐANJA I ZANIMLJIVOSTIspot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci