Pivo s bananom

Wells je engleska pivovara vrijedna svakog poštovanja, utemeljena 1876. godine. Osim kuhanjem piva, bavi se promicanjem pubova u britanskoj tradiciji ‘tied-houses’, pubova koji su vezani uz pivovaru i moraju točiti njeno pivo.

 

Pivovara kuha Wells Bombadier i Eagle IPA (India pale Ale), kao i red Stripe, Corona Extra i Kirin Ichiban, dakle licenčna piva za englesko tržište. Sada su na tržište plasirali i Banana Bread Beer, za proizvodnju kojeg koriste izravno uvezene banane, ručno mljeveni slad i domaći, engleski hmelj.
Ovo pivo ima 5,2 posto alkohola, izraženu aromu banane, koja dominira i uz koju se uopće ne osjeti miris kvasca, ugodno duboku jantarnu boju i savršenu bistrinu. Slatkasti okus, pola po banani, pola po sladu, nije prejak, a na pola gutljaja osjetite karakteristični okus Pale Ale piva. Na kraju se pojavi okus gorkog hmelja. Kako reče jedan degustator, to pivo nipošto nije samo za majmune. Doduše, nije baš za cjelonoćno ispijanje, ali svakako ga valja popiti više od jedne boce.

Pratite obavijesti o sljedećem održavanju PLAVOG CEKERA

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci