Otkrili kako se zdravo mršavi

Stručnjaci smatraju da loša crijevna flora djeluje kao okidač pretilosti. S druge strane, probiotici mogu spriječiti gripu, prehladu, ekceme dojenčadi, sindrom iritabilnog crijeva ili proljev.

Više je istraživanja pokazalo da probiotici otkrivaju mnoge dobrobiti za naše zdravlje: mogu spriječiti gripu, prehladu, ekceme dojenčadi, sindrom iritabilnog crijeva ili proljev.

Baš kao što loša crijevna flora otvara put prema gojaznosti, tako dobra flora može pomoći smanjiti rizik od prekomjernih kilograma i mnogih bolesti koje povezujemo s pretilošću. Sve što trebate je unositi bakteriju Lactobacillus plantarum HEAL19 iz mliječne kiseline.

“Laboratorijski štakori koji su dobivali ovu specifičnu bakteriju mliječne kiseline od kada su bili u maternici sve do odrasle dobi imali su značajno manju težinu nego drugi štakori. Pripadnici obiju skupina jeli su istu količinu visokoenergetske hrane”, objasnila je Caroline Karlsson sa Sveučilišta Lund, voditeljica istraživanja.

Jednako tako, štakori koji su redovito dobivali ovu bakteriju imali su bogatiji i bolji sastav bakterija koje se prirodno nalaze u našim crijevima. Zdrava crijeva trebala bi sadržavati velike količine “dobrih bakterija”, kao što su one mliječne kiseline, kako bi se smanjile upale, odnosno broj bakterija koje ih uzrokuju.

Izvor: Net.hr

Posjetite i pretplatite se na naš kanal

RECEPTI, SAVJETI, DOGAĐANJA I ZANIMLJIVOSTIspot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci