Održan prvi Kvarnerski pjenušavi doručak u vinogradu – Hedonizam uz mjehuriće pjenušaca

Vinarija Pavlomir iz Novog Vinodolskog, u subotu 24. lipnja bila je domaćin prvog Kvarnerskog pjenušavog doručka u vinogradu. Riječ je o potprojektu Salona pjenušavih vina Zagreb, a koji je organiziran u suradnji s TZ Grada Novi Vinodolski, TZ Kvarnera i udruženjem Kvarner Wines.

Fantastičan ambijent Vinske kuće Pavlomir zaista je bila idealna lokacija za održavanje 1. Kvarnerskog pjenušavog doručka, jedinstvenog eno-gastronomskog događaja u kojem su svi posjetitelji uživali.

Izvorna priča lokalnih vinara

Ideja projekta bila je predstaviti lokalne vinare uz dakako pratnju lokalnih proizvođača autohtonih namirnica.

Tako smo na pjenušavom doručku imali priliku kušati pjenušava vina lokalnih sorti, krčkih vinara udruge Kvarner Wines ispred koje su se predstavili Miroslav Palinkaš iz vinarije Pavlomir, Dejan Rubeša iz OPG-a Plovanić i Franko Ružić iz OPG-a Ružić.

Miroslav Pelinkaš

Krčke pjenušce predstavile su vinarije Nada, Ivan Katunar, Anton Katunar, Šipun i Poljoprivredne zadruge Gospoja i PZ Vrbnik. A bio je tu i gost iznenađenja Gost vinarija Albiana iz Dolenjske koja je na prijateljskom Salonu penečih vin u Ljubljani pobijedila u kategoriji bijelih pjenušavih vina sa svojom Peninom Brut.

Pjenušavi doručak ugostio je Siranu Runolist iz Krasna, Buretić Brege kobasice, Vilma slastice, a bilo je tu i bakarskih baškota, domaćih trešnji i meda.

A kako nam je lijepo bilo na pjenušavom doručku u Vinskoj kući Pavlomir, pogledajte u našem video prilogu 🙂

Čokolada i pjenušci

Tko voli pjenušce, vjerujemo da zna kako uz mjehuriće odlično paše – čokolada! Upravo je na tu temu održana i radionica koju je vodila autorica projekta pjenušavog doručka, gospođa Marija Vukelić. Čokolade Toš iz Crikvenice u potpunosti su opravdale ovaj skladan par:)

Fantastična subotnja priča zaokružena je i ugodnim jazz koncertom u vinogradu za koji je bio zaslužan Zvonimir Radišić Trio.

Pjenušavi doručak u vidnogradu zaista je ispunio sva očekivanja. Ugodna druženja uz fantastične pjenušce svima će ostati u lijepom sjećanju.

I ako još niste posjetili ovu destinaciju, prvom prilikom to napravite!

Kvarner vas očekuje! Mi ćemo se, sigurni smo, tamo prvom prilikom vratiti… 😉

tekst/foto/video: Tonka Hohnjec (Gric Gric)

 

 

 

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci