Održan 9. Festival istarske supe

Festival Istarske supe posvećen je izradi i čuvanju tradicije istarske supe koji daje mogućnost i kreativnog izražavanja uključenih timova u natjecanje za najbolju supu.

Na festivalu koji se održao u petak, 20. siječnja natjecalo se devet timova u kategoriji kreativne i tradicionalne istarske supe. Timovi koji su sudjelovali su: Studis – VELERI s Veleučilišta Rijeka koji su supu pripremali sa studentskim vinom i vinima Poletti, zatim tim Specijalisti koji su supu pripremali s vinima iz podruma Vina Cossetto i Agapito Vina, tim In Sylvis koji je supe pripremao s vinima In Sylvis Vina. Natjecali su se i timovi Prikodraga koji su koristili vina Fameje Matošević, zatim tim Čuvari Istrijanskeh Užanci iz Žminja, tim Rekreativo iz Rovinjskog Sela, tim Strukovne škole Eugena Kumičića iz Rovinja, tim Agrorovinja i tim Moramo i to provati. Po prvi puta se ocjenjivala i „najbolja kumpanija“ – najbolje prezentirani i ekipirani tim. Ocjenjivačku komisiju činili su: predsjednica Blanka Sinčić Pulić, Davor Šišović (Bookaleta portal) i Vladimir Torbica, pročelnik Upravnog odjela Istarske županije za kulturu i zavičajnost.

 

U kategoriji Tradicionalne istarske supe najviše bodova osvojio je tim Čuvari Istrijanskeh Užanci iz Žminja. I to nije sve – jer isti je tim osvojio najviše bodova i u kategoriji Kreativne istarske supe. Doista su bili lijepo usklađeni i vrijedni te je isti tim osvojio i nagradu za „najbolju kumpaniju“. Svi timovi dali su svoj maksimum i bili vrijedni ne bi li osvojili nepca velikog broja posjetitelja. No, ocjenjivačka komisija je s najvišim ocjenama ocijenila supe navedenog tima iz Žminja i to s ukupno 57 bodova za tradicionalnu istarsku supu, a za kreativnu istarsku supu su dobili ukupno 60 bodova.

PR

Pratite obavijesti o sljedećem održavanju PLAVOG CEKERA

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci