Nekoliko savjeta sa pivom

Pored toga što je odličan napitak, piva se može iskoristiti i u mnoge druge svrhe. Bilo da se radi o ojačavanju korijena kose ili da se koristi u kulinarstvu, pivo je višestruko primjenjivo i u svakoj prilici unosi dobro raspoloženje i radost. Brojna istraživanja pokazuju i zdravstvene beneficije piva.

Mariniranje mesa

Pivo može poslužiti kao odlična marinada za sve vrste mesa koja će pojačati njegov okus i podariti mu sjajnu i hrskavu površinu. Marinada od piva neće u tolikoj mjeri prevladati okusom mesa kao što to čine vinske marinade. Potrebno je samo napraviti nekoliko rupa na površini mesa kako bi pivo ušlo u unutrašnjost.

Poliranje posuđa
Nekoliko kapi pive na krpi bit će sasvim dovoljno da svoje srebrno posuđe ili sjajne stolove dovedete do visokog sjaja.

Umak od pive
Želite roštiljati i pored nezaobilaznog mesa želite napraviti i umak koji će ići uz sve ono što stavite na roštilj? Koristite razne začine, luk, rajčicu, češnjak, maslinovo ulje i pivu kako biste napravili odličan preljev za meso sa roštilja. Kako bi hrana dobila još bolji okus, prije roštiljanja prelijte svoje meso sa nekoliko kapi piva.

Pivo za sjajniju kosu
Pivo nije samo lijek za beživotnu zabavu već i za beživotnu kosu. Prokuhajte pola litre pive i nastavite s kuhanjem dok se ne iskuha na pola prvobitne količine. Na taj način isparit će alkohol koji bi mogao isušiti kosu. Pomiješajte ohlađenu iskuhanu pivu sa omiljenim šamponom i kosa će nakon nekoliko pranja biti sjajnija i snažnija.

Smanjuje krvni pritisak
Mnoga istraživanja pokazuju da piva može smanjiti krvni pritisak u roku od samo deset minuta.

Liječi nesanicu
Greg Smith, autor knjige “The Beer Drinker’s Bible“ kaže da u njegovu pivnicu dolaze brojne žene tražeći hmelj koji dodaje pivi jer postoji uvjerenje da miris hmelja uspavljuje. Mnogi ga koriste za smirivanje beba koje mnogo plaču i za liječenje nesanice. Hmelj se stavi pokraj jastuka tako da se omogući dolazak mirisa.

Izvor: Sarajevo-x

Prethodni članak
Sljedeći članak

Pratite obavijesti o sljedećem održavanju PLAVOG CEKERA

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci