Ne odričite se ukusnih zalogaja zbog kojeg kilograma viška! Važna je tjelovježba! Odvaži se i hodaj uz jedinstveni program!

Uživamo u hrani, volimo isprobavati neke nove okuse i svakojake gastronomske čarolije… Jedemo ujutro, popodne, ali i kasno navečer… Možda jedemo previše, a premalo se krećemo? Vjerojatno da. I  baš zato je uz pravilnu ishranu važna i tjelovježba! Jedno bez drugog ne ide, pogotovo želite li biti zdravi! Imate li problema s kilogramima, upravo je hodanje ključno za mršavljenje! Želite li tek boraviti u prirodi te pritom malo i vježbati imamo odličan prijedlog! Predstavljamo program koji uključuje trenažni proces hodanja uz ciljane vježbe zagrijavanja, istezanja i jačanja mišića koji je napravljem u suradnji s fizioterapeutom Zlatkom Sertićem iz ordinacije Sertić LS.

NE GLADUJTE – VJEŽBAJTE!

Današnji  tempo života diktira mnoga nepravilna ponašanja koja direktno utječu na naše zdravlje: previše (nepravilno) sjedimo za računalom, malo se krećemo, previše smo pod stresom, a ne znamo kako se relaksirati ili jednostavno nemamo dovoljno slobodnog vremena, što zbog poslovnih obaveza, krivog radnog vremena, obiteljskih obaveza ili našeg nerazmišljanja o zdravlju i koliko nam je ono važno. U moru različitih dijeta, dobrih ili loših, uz velika odricanja, a možda i gladovanja, mi smo za drugačiji izbor. Kad jednom osvijestite što i u kojim količinama unosite u svoj organizam, kockice zdravlja će se posložiti baš onako kako trebaju biti. Zato smatramo da ne treba gladovati, već vježbati! Ne treba se odricati ukusnih zalogaja. Treba samo više razmišljati o dobrom balansu hrane, pića i fizičke aktivnosti.

SVE KREĆE OD ZDRAVLJA!

Naše zadovoljstvo, kako zračimo prema vani, kakvi smo u odnosima s obitelji, na poslu i ništa manje važno – jesmo li zadovoljni sami sa sobom proizlazi iz općenitog zdravstvenog stanja.

Razmišljamo li onome što, kako, kada i u kojim količinima jedemo? Ne odričite se dobre hrane, već počnite vježbati! Imate li problema s kilogramima viška, hodanje uz vježbanje za Vas je idealno rješenje! Mi ćemo uvijek stajati iza dobrog i ukusnog ručka. Hrana je blagodat i uživanje u njezinim okusima i mirisima je divno. Zašto bi se toga odricali? Trebate li savjet oko prehrane, možemo Vas i u tom pogledu pomoći tako što će Vam profesionalni kuhar s preko 30 godina radnog iskustva složiti jelovnik!

Isto tako, imate li određene probleme pa zbog njih morate posjećivati fizioterapeuta, morate znati kako i uz redovan odlazak na tretmane kod fizioteraputa morate vježbati, odnosno baviti se nekim oblikom tjelovježbe. To je jednostavno ključ uspjeha!

Upravo takvo iskustvo mi imamo! Prolazeći višegodišnju rehabilitaciju ozljede kralježnice   kod fizioterapeuta Zlatka Sertića – Ordinacija Sertić LS iz Zagreba naučili smo puno toga – između ostalog ono najvažnije – da moramo vježbati! Upravo zato iz osobnog iskustva i stečenog znanja, a i u suradnji s g. Sertićem, možemo i Vama pomoći u rješevanju određenih problema. Ordinacija Sertić LS je specijalizirana za akutnu i kroničnu problematku kralježnice, ramena, laktova, koljena, stopala, sportskih ozljeda, a provodi i antistres programe.

Zašto smo mi odabrali hodanje? Zato jer smo uz stručno medicinsko znanje g. Sertića i tretmane koje smo prolazili, a po njegovom savjetu za što bolji oporavak od ozljede ubacili hodanje i vježbanje.  Naše iskustvo potvrđuje kako se upravo hodanjem može poboljšati opće zdravstveno stanje. Samo treba vjerovati, biti uporan i hodati!

I naravno, treba slušati fizioterapeuta. 😉

ZA SVE POSTOJI RJEŠENJE – HODANJE, VEŽBANJE I RELAKSACIJA!

Trčimo s jedne obaveze na drugu, s jednog poslovnog sastanka i ručka na drugi, previše hrane, ovakve ili onakve, još ako se tome pribroji i pokoja čašica alkohola, uz premalo ili bez fizičke aktivnosti, dugoročno može dovesti do pretilosti i određenih zdravstvenih problema. Najčešće se pojavljuju problemi i bolovi u kralježnici, dok je prekomjerna tjelesna težina svakako jedna od najčešćih neželjenih posljedica takvog načina života.

No, za sve postoji rješenje!

Krenimo od aktivnog hodanja! Znanstveno je već dokazano da hodanje ima višestruke benefite na zdravlje. Uz aktivaciju ključnih leđnih i nožnih mišića, jačamo kralježnicu, odnosno cijeli trup. Uz pravilno hodanje i držanje, možemo utjecati i na trbušne mišiće. Hodanje potiče cirkulaciju, rad mozga, pluća…

Hodanje utječe pozitivno na naše raspoloženje i opušta nas. Govorimo li o prekomjernoj tjelesnoj težini, uz aktivno hodanje i taj problem može biti riješen! Dake, bitno je samo krenuti – hodati!

Bez obzirana na to želite li smanjiti koji kilogram ili se tek pokrenuti i početi baviti tjelovježbom, ovaj program je idealan.

DA – za hodanje šumom! (foto: Tonka)

ZAŠTO HODATI S NAMA?

Naš program hodanja uključuje vježbanje i relaksaciju te ga upravo taj spoj čini jedinstvenim, ujedno i boljim. Zašto je važno sve to spojiti u program? Hodanje se mora provoditi pravilno. Dakle, nije bitno samo da hodate, važno je i kako hodate, kako se držite dok hodate, ali i kako razmišljate…Pozitivan stav neupitno utječe na zdravlje pa se mi i u našim programima i time bavimo!

Vježbanje je važno za zagrijavanje mišića i njihovo jačanje, a to se također mora provoditi pravilno i prilagođeno mogućnostima svakog pojedinca. Zato svakom klijentu pristupamo s puno pažnje.

U ovaj trening uključene su i vježbe zagrijavanja, istezanja i jačanja i mišića.

I na kraju, poslastica – relaksacija! Relaksacija je ona magična stvar koja nam je danas itekako potrebna, a mi smatramo da nema bolje od one koju nudi šuma i priroda općenito!

Zato ćemo uz naše hodanje i vježbanje, koju minutu odvojiti za slušanje ptičica ili jednostavno uživanje u zvukovima prirode… Kad se jednom naučite slušati prirodu, ta ljubav traje vječno!

Park šuma Dotrščina – ovako mi uživamo dok hodamo u šumi 🙂 Priključite nam se! (foto:Tonka)
Hodamo prekrasnim stazama! Može i rano ujutro, tada je najljepše, jer se u potpunosti osjeti čarobni mir šume. (foto:Tonka)

BENEFITI HODANJA SU VIŠESTRUKI! 

Naše višegodišnje iskustvo u trenažnom procesu koje je direktno uključivalo i aktivno hodanje, uvjerilo nas je da se i vrlo teški zdravstveni problemi, konkretno s kralježnicom, mogu uspješno riješiti. Zato danas sa sigurnošću možemo govoriti da su benefiti hodanja višestruki!

U program je uključen trenažni proces hodanja uz ciljanje vježbe zagrijavanja, istezanja i jačanja mišića, a sve to provodi se na prekrasnim zagrebačkim lokacijama: Park šumi Maksimir, Park šumi Dotrščina i Gradu mladih u grupnim ili individualnim treninzima u trajanju od 1.30 h, 2 puta tjedno. Mi imamo i noćne šetnje, jer su savršene za kraj napornog radnog dana – mir u šumi za divan san!

Vaša trenerica je Tonka, diplomirana novinarka, oduvijek aktivna u sportu, planinarka, zaljubljenica u prirodu i fotografiju 🙂

Sve što sada trebate napraviti je poslati upit na email: [email protected] i saznati kad i gdje se družimo te sve ostale informacije! Okvirni termini su od ponedjeljaka do nedjelje / 8.00h, 17.00 h ili 19.00 h ili prema dogovoru. 🙂

I naravno, nemate li kome ostaviti djecu na čuvanje, povedite ih sa sobom! I malene ćemo naučiti uživati u prirodi! 🙂 Imamo posebne grupe za obitelji.

Čekamo Vas!

U prirodi! 🙂

tekst/foto: Antonia Hohnjec / Gric Gric

Pratite obavijesti o sljedećem održavanju PLAVOG CEKERA

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci