Još niste čuli za ekstrakt sjemenki grejpa?

Mnogi su za citrofit doznali tek kada su se zbog problema s virusnim ili bakterijskim infekcijama raspitivali što bi im od prirodnih preparata moglo pomoći. To posebice vrijedi za one kod kojih se takve tegobe s mikroorganizmima ponavljaju i muče ih, primjerice učestale viroze ili tvrdokorne gljivice.

Primjena citrofita

Citrofit, ekstrakt sjemenki grejpa, prirodni je antibiotik koji djeluje na široki spektar bakterija, virusa i parazita. Djeluje također na gljivice, a posebno je djelotvoran kod candide albicans. Citrofit se preporučuje za jačanje imuniteta, za liječenje bakterijskih i gljivičnih infekcija, kod virusnih infekcija, astme te kao prevencija u sezoni gripe i prehlade. Citrofit je također prirodni antihistamin što znači da smanjuje simptome alergije. Nije toksičan i ne izaziva nuspojave. Do sada nisu zabilježene alergijske reakcije osim kod ljudi koji su inače alergični na citrusno voće pa mogu reagirati i na ekstrakt sjemenki grejpa.

Ekstrakt sjemenki grejpa uspješno djeluje protiv oko 800 vrsta bakterija i oko 100 vrsta gljivica te se preporučuje u liječenju ameba, glista i gljivica, kao i u liječenju gljivičnih i drugih nametnika na biljkama i životinjama. U usporedbi s 30 različitih tradicionalnih antibiotika, ekstrakt sjemenki grejpa pokazuje isti učinak s time da nema nikakvih štetnih popratnih pojava. Mnogima smeta što je citrofit gorak pa je preporuka da se uzima sa sokom, primjerice onim od naranče. Treba ga uzimati razrijeđenog u vodi ili soku kako ne bi naštetio sluznici probavnih organa, ali ne ujutro na prazan želudac.

Grejp – riznica vitamina

Citrofit se dobija iz sjemenke i pulpe grejpa. Grejp je poznat kao antioksidans te po svom snažnom antibakterijskom djelovanju. To zimzeleno drvce raste na područjima tropske i suptropske klime. Ubiru se i prerađuju svi dijelovi biljke: pup, list, cvijet, plod i sjeme. Bogat je vitaminom C, sadrži vitamine A, B, D, E i K te kalcij, fosfor, magnezij, mangan, cink, bakar i željezo. Iako je bogat hranjivim tvarima, siromašan je kalorijama pa tako polovica grejpa ima tek četrdesetak kalorija. Obično se razlikuju tri vrste grejpa: bijeli, rozni i crveni. Veličinom su promjera 10 do 15 cm. Bijeli grejp je obično manji i kiseliji od roznog. Veliki, crveni grejp otkriven je u Teksasu krajem dvadesetih godina prošlog stoljeća, a novije su vrste dobivene mutacijama.

Sok grejpa bogat je bioflavonoidima i djeluje na metabolizam, pogotovo na enzime koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala, pomaže radu jetre i jačanju arterije. Preventivno djeluje protiv nastanka karcinoma, tj. uništava karcinogene spojeve koji nastaju kao produkt pušenja. Sok crvenog grejpa sadrži likopen i karotenoid koji imaju antitumorno svojstvo. Ovo voće djeluje kao antiseptik, a sudjeluje i pri detoksikaciji organizma, osobito kada je riječ o crijevnom i urinarnom sustavu. Od cvijeta se priprema esencija koja liječi nesanicu, tegobe želuca i srca, a ekstrakt lista djeluje protuupalno. Grejp pomaže i u borbi s dijabetesom. Novija saznanja govore da je vrlo uspješan protiv virusa i bakterija, kod gripe i prehlade, u prevenciji karcinoma i srčanih bolesti te da jača imunološki sustav kod upalnih stanja organizma. Studija njemačkih znanstvenika ukazuje da konzumacija grejpa pomaže u borbi protiv bolesti zubnog mesa. Pokazalo se da osobe koje pate od bolesti zubnog mesa imaju manje izglede da će im krvariti desni ako svakog dana pojedu dva grejpa.

Još niste čuli za ekstrakt sjemenki grejpa?
Citrofit – prirodni antibiotik protiv infekcija

Izvor: Žena.hr

Posjetite i pretplatite se na naš kanal

RECEPTI, SAVJETI, DOGAĐANJA I ZANIMLJIVOSTIspot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci