Japanci smislili pivo od kojeg se ne dobiva pivski trbuh

Bez alkohola, bez kalorija, bez mamurluka i bez pivskog trbuha, formula je uspjeha japanskih piva.

Noćna mora ljubitelja piva ostvarila se u Japanu – poznata pivara Asahi na tržište je izbacila piće koje ima okus kao pivo i izgleda kao takvo, ali je potpuno drugačije od svega na što smo navikli. Novo japansko pivo W-Zero nema alkohola niti kalorija, a proizvedeno je bez hmelja, kvasca i fermentacije.

Razvili su ga kemičari u laboratoriju pivovare koji su dodavanjem raznih vlakana, stabilizatora, aminokiselina i aroma za gorčinu dobili prepoznatljiv pivski okus. Japanci su ponosni na svoje novo piće i tvrde da se radi o još jednom dokazu japanske inovativnosti.

Tržište piva u Japanu dugi niz godina pripadalo je njemačkim, američkim i australskim proizvođačima, dok su domaća piva bila poznata po lošoj kvaliteti. Situacija se drastično promijenila 2007. kada su u modu došla bezalkoholna piva. Japanski ‘Kirin free’ i ‘All free’ Suntory pivo redovito su rasprodani, a prihodi od prodaje dosežu milijune eura. Osim dobrog okusa, formula uspjeha novih piva glasi – bez alkohola, bez kalorija, bez mamurluka i bez pivskog trbuha.

Izvor: Metro portal

Posjetite i pretplatite se na naš kanal

RECEPTI, SAVJETI, DOGAĐANJA I ZANIMLJIVOSTIspot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci