EFSA odabrala stručnjake za svoje znanstvene odbore za novi petogodišnji mandat

Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) 2023. godine objavila je poziv za iskazivanje interesa stručnjaka koji žele sudjelovati u radu Znanstvenog vijeća (engl. Scientific Committee) i znanstvenih odbora (engl. Scientific panel).

EFSA-ini stručnjaci u suradnji s nacionalnim i međunarodnim partnerima oblikuju znanstvene savjete. Znanstveno vijeće i znanstveni odbori odgovorni su za izradu EFSA-inih znanstvenih mišljenja i savjeta kojima pružaju podršku europskom zakonodavstvu.

Više od 1500 znanstvenika podnijelo je zahtjev za članstvom u znanstvenim odborima EFSA-e, od kojih je 180 izabrano nakon iscrpnog selekcijskog postupka.

Ovaj petogodišnji mandat od 2024.-2029. godine uključuje 11 odbora. Svaki odbor sastoji se od 11 do 21 članova čiji mandati počinju u srpnju 2024. godine.

Članom jednog od EFSA-inih znanstvenih odbora, postao je hrvatski znanstvenik, prof. dr. sc. Mario Ščetar s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Prof. dr. sc. Ščetar pridružio se Odboru za materijale koji dolaze u dodir s hranom.

Više informacija te popis ostalih odabranih stručnjaka dostupni su na poveznici.

Izvor: HAPIH

Pratite obavijesti o sljedećem održavanju PLAVOG CEKERA

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci