“Srdačno, hrana” – treninzi za stvaranje dobrih navika potrošnje i konzumacije hrane s ciljem smanjivanja stvaranja otpada od hrane

Projekt ima za cilj popuniti prazninu niske osviještenosti i slabe obrazovne baze globalne međusobne povezanosti otpada s hranom.

Centar za informiranje i edukaciju potrošača (CEIP) provodi projekt „Globalni pristup učenju o stvaranju otpada iz hrane“ koji sufinanciraju Europska unija i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

U sklopu projekta, CEIP održava treningeSrdačno, hrana u radnim sredinama. Cilj treninga je promijeniti svakodnevne navike potrošnje i konzumacije hrane kako bi smanjili stvaranje otpada od hrane.

Projekt „Srdačno, hrana“ ima za cilj popuniti prazninu niske osviještenosti i slabe obrazovne baze globalne međusobne povezanosti otpada s hranom, te će podići svijest ciljnih skupina o globalnoj međuovisnosti i pitanjima okoliša i društvenog razvoja, te promicati vještine izbjegavanja otpada hrane i promijenjene obrasce potrošnje u kućanstvima okrenuti doprinos smanjenju okolišnog i društvenog tereta na globalnoj razini.

CEIP je izdao prigodne materijale koje možete pronaći na linkovima:

Knjižica o prehrambenom otpadu i načinima kako ga izbjeći

Bilježnica o svjesnoj prehrani

Pratite obavijesti o sljedećem održavanju PLAVOG CEKERA

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci