Bollito misto – mješavina kuhanog mesa koja je oduševila našeg Malog šefa!

Što ćemo danas jesti? Na to pitanje već smo navikli. Svaki dan. Mali šef kao da je neumoran u nastojanju da unaprijed zna što će biti za ručak. I tako krene naša priča…

Ovog puta na raspolaganju smo imali više komada različitog mesa i povrća koje je trebalo iskoristiti. Na sam spomen da ćemo sve to iskoristiti u jednom jelu, Mali šef nije bio oduševljen. Od dodatnih pitanja i negodovanja spasila nas je školska zadaća koju je morao napraviti 🙂

Mi smo se primili kuhanja!

Najprije smo oprali i ogulili povrće te smo narezali češnjak, mrkvu, korabu, korijen celera i peršina te list kelja i grančicu lista peršina. U lonac smo ubacili povrće, a vodu u njemu začinili solju i paprom te pričekali da voda zakuha.

U vruću vodu redom smo dodavali meso koje smo odabrali za kuhanje. Hladno meso podhladilo nam je vodu pa smo pričekali da opet zakuha da bi smanjili temperaturu.

Tijekom kuhanja dio vode nam je ishlapio pa smo nadolili još malo vode kako bi meso bilo prekriveno tekućinom.

Nakon otprilike 2 sata kuhanja jelo je bilo spremno za posluživanje i svatko je dobio komad junetine, malo telećeg mesa, jedan pileći batak, kobasicu i malo povrća. Sve se to prelijevalo juhom u kojoj se to kuhalo, a dodatak uz svježi kruh bio je hren. Od priloga i umaka koji možete poslužiti uz ovo jelo su umak od rajčice s kašicom od krumpira ili krumpir iz pećnice.

Za ovo jelo za 4 osobe potrebno je:

0,4 kg junetine (ili govedine)

0,4 kg teletine

4 pileća batka

4 kobasice

0,4 kg mrkve

0,3 kg crvenog luka

1/2 glvice korabe i 1/4 korijena manjeg celera

manji korijen peršina

list kelja i grančica peršinovog lista

3 – 4 češnja češnjaka

sol i papar

Pratite obavijesti o sljedećem održavanju PLAVOG CEKERA

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci