Zeleni Kastav

U tijeku su završne pripreme za 131. “Zeleni Kastav” – IZVANREDNO IZDANJE – koji će se održati u subotu, 20.  svibnja 2023. od 9 – 13 na Fortici u Kastvu. Vremenska prognoza trebala bi biti bez padalina, ako bude iznenađenja, održat će se u natkrivenom parkirnom prostoru ŠSD Matija Katalinić u Kastvu.

S obzirom na to da je veliki razmak između prvog i zadnjeg sajma u svibnju, dodan je i ovaj termin kako bi posjetitelji mogli  nabaviti svježe namirnicame.

Prijavljeno je 17 sudionika i s obzirom na to da ove godine priroda kasni zbog hladnog vremena i dugih kišnih perioda s premalo sunca, na sajmu će biti bogata ponuda povrća.

Nakon dužeg vremena dolazi EKO OPG Klaudia Krstičević – Happy Citrus iz doline Neretve. Osim sokova, marmelada i narančina, dolazi i s jednom manjom količinom sadnica koje su joj ostale iz uzgoja – naranče, mandarine, kumkvat i limun.

Iz Istre dolazi EKO OPG Bodiš Nikola s ekstradjevičanskim maslinovim uljem višestruko nagrađivanim i na svjetskim natjecanjima.

I, opet iz Istre, sudjelovat će OPG Maja Degmečić koja se bavi uzgojem bez kopanja, a dolazi i s prvim paskima češnjaka, a OPG Lorena Trčak sa sadnicama starih sorti pomidora probranih sorti. OPG Klaudia Dokozić iz Veprinca dolazi s kozjim sirom, mlijekom, sirutkom, jogurtom i kefirom te kokošjim jajima. Karitativna organizacija DEPAUL iz Rijeke imat će u ponudi sadnice paprike, pomidora, krastavaca, tikvica, cvijeća i začinskog bilja.

OPG Glas Mirjana dolazi s kremama, CBD uljem i rakijom s konopljom koja je i nagrađivana.

Po prvi puta EKO OPG Loboda dolazi s mladim krumpirom, mladom ciklom i jagodama, uz ponudu ostalog sezonskog povrća.

Izvor: TZ Grada Kastva

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci