Začinski maslac – Kräuter Butter

[krojterbuter] ili začinski maslac i sami možemo napraviti tako da u omekšali maslac dodamo prethodno dobro oprano začinsko bilje (peršin, majčina dušica, ružmarin, bosiljak, kopar) koje poslije dobrog sušenja narežemo što sitnije i umiješamo u maslac.

Ovakvu smjesu najbolje je iskoristiti u roku od par dana, ali je možemo i vrećicom za ukrašavanje lijepo oblikovati na površinu na kojoj ćemo je zamrznuti (kuhinjska daska), te kada se nakon par sati stisne, lagano oblike odvojimo od daske i pospremimo u plastičnu kutiju koja je dozvoljena za upotrebu na nižim temperaturama.

O Vama ovisi koje začine u maslacu želite odnosno mirise i okuse koje volite, ali pazite da ne pretjerate, jer začini stajanjem u maslacu pojačavaju svoje okuse i mirise. Najbolji omjer je da na količinu od 0,25 kg (dok je još zamotana u ambalažu) poslažete začinsko bilje koje želite, ali da ne prelazi previše okvir (gabarit) maslaca. Dok se bavite čišćenjem i rezanjem bilja, maslac će doći na idealnu temperaturu pa ga ručno ili električnom mješalicom dobro izradite. Ako koristite običan maslac, možete ga malo i posoliti.

Ovakvim maslacem ukrasiti možete komade pečenog mesa ili jednostavno začiniti tjesteninu s mliječnim umacima.

Pratite obavijesti o sljedećem održavanju PLAVOG CEKERA

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci