Začinski maslac – Kräuter Butter

Začinski je maslac i sami ga možemo napraviti tako da u omekšali maslac dodamo prethodno dobro oprano začinsko bilje (peršin, majčina dušica, ružmarin, bosiljak, kopar) koje poslije dobrog sušenja narežemo što sitnije i umiješamo u maslac.

Ovakvu smjesu najbolje je iskoristiti u roku od par dana, ali je možemo i vrećicom za ukrašavanje lijepo oblikovati na površinu na kojoj ćemo je zamrznuti (kuhinjska daska ili neka druga ploha izdržljiva na niske temperature), te kada se nakon par sati stisne, lagano oblike odvojimo od daske i pospremimo u plastičnu kutiju koja je dozvoljena za upotrebu na nižim temperaturama.

O Vama ovisi koje začine u maslacu želite odnosno mirise i okuse koje volite, ali pazite da ne pretjerate, jer začini stajanjem u maslacu pojačavaju svoje okuse i mirise. Najbolji omjer je da na količinu od 0,25 kg (dok je još zamotana u ambalažu) poslažete začinsko bilje koje želite, ali da ne prelazi previše okvir (gabarit) maslaca. Dok se bavite čišćenjem i rezanjem bilja, maslac će doći na idealnu temperaturu pa ga ručno ili električnom mješalicom dobro izradite. Ako koristite običan maslac, možete ga malo i posoliti.

Ovakvim maslacem ukrasiti možete komade pečenog mesa ili jednostavno začiniti tjesteninu s mliječnim umacima.

Drugi i brži način je da se kockice maslaca umaču u mješavinu začinskih trava te se takav maslac stavi na pečeno meso, umake ili na kraju pri posluživanju nekog ukusnog jela.

Pratite obavijesti o sljedećem održavanju PLAVOG CEKERA

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci