Vinski mjesec Osječko-baranjske županije – 4 vikenda nezaboravnog iskustva Slavonije i Podunavlja!

Turistička zajednica Osječko-baranjske županije u suradnji s turističkim zajednicama Baranje, Grada Đakova i Općine Erdut predstavlja Vinski mjesec Osječko-baranjske županije koji se organizira u periodu od 11.6. do 8.7.2022.

Vinski mjesec nudi različite programe i ove godine u formatu – 4 vikenda vinskog hedonizma. Program se otvara s vinogorjem Baranja, gdje se družimo u subotu, 11.6. Turistička zajednica Baranje otkriva ljepotu vinograda kroz „Wine & Walk Baranja“, a dio podruma otvara svoja vrata ljubiteljima vina.

Vikend, 17. i 18. 6. smo opet u Baranji na Vinatlonu, koji organiziraju Općina Kneževi vinogradi i Udruga vinogradara Baranje u suradnji s TZ Baranje. Tijekom dva dana posjetitelji će moći kušati brojna vina s Dunava, sudjelovati u vinskim igrama, radionici sljubljivanja vina i hrane, radionici slikanja s vinom i izrade suvenira s baranjskim motivima. U subotu 18. 6. Vinatlonu u goste stiže poznata glazbena grupa Galija!

Isti vikend povežite u nezaboravno vinsko iskustvo Slavonije i Podunavlja i otkrijte bajkovito Đakovačko vinogorje i otvorene podrume Mandićevca i Trnave gdje uživamo u vinu, vinskom kvizu i glazbi 17. 6. u Mandićevcu, a 18. 6. u Trnavi uz radionice, malu školu vina, glazbu, vino i Bonavitu, a sve kao dio programa Đakovačkih vezova. Jedan vikend uzimamo predah, a nastavljamo u subotu 2. 7. i slavimo Međunarodni dan rijeke Dunav uz otvorene podrume u vinogorju Erdut i novo aljmaško gurmansko iskustvo Fiš & Aljmaš.

I družimo se opet 8. 7. na Večeri vina i umjetnosti u Osijeku, jednom od najpopularnijih gradskih događaja. Pokrovitelj manifestacije je Osječko-baranjska županija.

Program događanja:

VINOGORJE BARANJA / 11.6. / 17.-18.6.

11. 6. subota Wine & Walk Baranja, info: https://tzbaranje.hr/event/baranja-wine-walk/

Uz stazu duga oko 13 km koja se proteže Banskim brdom, bajkovitim vinogradima i rodnim poljima ove godine vas očekuje čak 13 postaja s najboljim kapljicama i baranjskim specijalitetima! Detalje o prijavi nađite na stranici TZ Baranje i samom događaju.

17. i 18.6. subota i nedelja VINATLON, info: https://tzbaranje.hr/event/vinatlon/

Tijekom dva dana posjetitelji ćemo moći kušati brojna vina s Dunava, sudjelovati u vinskim igrama, radionici sljubljivanja vina i hrane, radionici slikanja s vinom i izrade suvenira s baranjskim motivima. U subotu 18. 6. Vinatlonu u goste stiže poznata glazbena grupa Galija!

ĐAKOVAČKO VINOGORJE / 17.-18.6.

Dani otvorenih vinskih podruma Đakovačkog vinogorja, info: https://www.tzdjakovo.eu/index.php/hr/aktualno/novosti/item/953-dani-otvorenih-vinskih-podruma-dakovackog-vinogorja-17-18-6-2022

17.6. petak, Madićevac

16:00 – Degustacija vina vinsko-turističke ceste Mandićevac

19:00 – Vinski kviz, lokacija Vinska kućica Franjić

20:00 – Glazbeni program, Sing Song Swing band

18.6. subota, Trnava

10:00 – „Ruralni atelje“- radionica za djecu osnovnoškolske dobi, lokacija DVD Trnava

16:00 – Vina Vinskog podruma Đakovačko – Osječke nadbiskupije i Vinsko – turističke ceste „Zlatarevac”

18:00 – Mala škola vina Đakovačkog vinogorja, lokacija Misna vina

19:30 – Svečani program jubilarne 35. Bonavite

21:00 – Glazbeni program, koncert Tamburaši ravnice

VINOGORJE ERDUT / 2.7.

2.7. subota

12,00–19,00h Dani otvorenih podruma.

Fiš & Aljmaš

VEČER VINA I UMJETNOSTI, Osijek / 8.7.

U petak,  8. 7. posjetitelji će uživati na ljetnom izdanju Večeri vina i umjetnosti uz vina Slavonije i Podunavlja!

Izvor: Turistička zajednica Osječko-baranjske županije

Program je podložan promjenama satnice događanja.

Pratite obavijesti o sljedećem održavanju PLAVOG CEKERA

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci