Uspješno završen festival koktela – Imperial Spirits Festival

Prekrasna terasa opatijskog hotela Kvarner ovoga je vikenda postala oaza vrhunske zabave gdje se okupio veliki broj posjetitelja koji su uživali u bogatom programu prvog izdanja festivala.

Na jednoj od najljepših terasa na Jadranu, onoj hotela Kvarner u Opatiji, prošli se vikend uspješno održao prvi Imperial Spirits Festival, najveći festival koktela u Hrvatskoj. Riječ je o festivalu koji na jednom mjestu okuplja najbolje koktel majstore iz regije i predstavlja najnovije trendove iz industrije nudeći jedinstveno barsko iskustvo uz vrhunski program i atmosferu. Prvo je izdanje okupilo više od 1500 posjetitelja.

“Iako je tek prvi, festival je ispunio sva naša očekivanja. I više od toga. Na jednom smo mjestu uspjeli okupiti najbolje od najboljih, upoznali nove trendove iz dinamičnog svijeta koktela. Stižu nam pozitivne reakcije sa svih strana, a to je ono što nas zaista veseli. Uspješnost festivala rezultat je sjajne suradnje velikog tima, a sve uz savjete i pomoć naših kolega iz Austrije koji niz godina organiziraju poznati i visoko posjećeni Liquid Market. Svakako se vidimo i sljedeće godine”, poručili su iz kompanije Liburnia Hotels & Villas, organizatori Imperial Spirits Festivala.

Svoje koktele predstavilo je više od 20 poznatih brandova pića. Riječ je o signature koktelima koji su osmišljeni od strane glavnih lica barmenske industrije. Za Imperial Spirits Festival, vrhunski riječki barmen i koktel majstor Dorijan Skoblar pripremio je par highball koktela: “Moj koktel broj jedan je kultni Negroni, a na festivalu sam za okupljene pripremio i par koktela na bazi premium tonica koji dolaze iz Berlina i svojom se urbanom filozofijom snažno nameću na barskoj sceni. Fokus izlagača je bio predstaviti trendove, ali i zabaviti okupljene – u tome smo svakako uspjeli”.

Neograničena degustacija jedinstvenih koktela, najbolji barmeni regije, više od 20 brendova vrhunskih pića, bogata gastro zona i glazbeni program oduševili su okupljene koji su imali priliku izraditi i vlastiti signature koktel u mentorstvu Udruge konobara i barmena Hrvatske Barmen.hr.

“U 20 godina školovali smo više od 1000 barmena, barista, F&B menadžera, voditelja barova i konobara. Veliko hvala organizatorima što su nas pozvali da budemo partneri prvog izdanja Imperial Spirits Festivala i sa svim okupljenima podijelimo znanje u stvaranju njihovih omiljenih koktela. Nadam se da se vidimo i sljedeće godine”, rekao je Zoran Lukić, predsjednik Barmen.hr-a.

Osim toga, na festivalu se održalo ekskluzivno natjecanje barmena na kojem je sudjelovalo 14 profesionalaca, a četveročlani tim odlučio je da je najbolji bio Tomi Blazhev iz Maistre. Blazhev je tako osvojio glavnu nagradu i posjet Casa Martini u Torinu. Na Imperial Spirits Festivalu posjetitelje je oduševio i after party u klubu Gervais na kojemu je nastupio jedan je od vodećih hrvatskih DJ-a s internacionalnom karijerom – Joe2Shinne. Liburnia Hotels & Villas, kao vodeći kvarnerski turistički brend, aktivno se trudi ulagati u zajednicu i unaprijediti ponudu za domaće i strane turiste. Imperial Spirits Festival svakako je jedan od vrhunskih događaja koji se uklopio u opatijski ambijent i tako na inovativan način oživio kultnu terasu hotelu Kvarner i obogatio turističku ponudu ovog kraja.

PR

 

Pratite obavijesti o sljedećem održavanju PLAVOG CEKERA

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci