Uključite se u natječaj „Valamar brine za marende fine”

Valamar će jednoj osnovnoj školi osigurati zdrave i domaće Valfresco marende za cijelu godinu

Prvo izdanje nagradnog natječaja „Valamar brine za marende fine“ krenulo je 23. svibnja, a osnovne škole na području Istre, Rijeke i okolice i otoka Krka mogu se prijaviti do 30. lipnja i osigurati svojim učenicima zdrave kuhane obroke od kvalitetnih domaćih namirnica za cijelu godinu

Valamar je jučer pokrenuo prvo izdanje nagradnog natječaja „Valamar brine za marende fine“ i poziva osnovne škole na području Istre, Rijeke i okolice i otoka Krka da se do 30. lipnja prijave i pobjedom učenicima osiguraju zdrave kuhane obroke od kvalitetnih domaćih namirnica za cijelu školsku godinu. Pobjednička škola će u Valamaru tako dobiti pouzdanog partnera koji će preuzeti brigu o cjelokupnoj nabavi, pripremi i dostavi školskih obroka tijekom cijele godine, a roditelji i lokalna zajednica neće morati sudjelovati u sufinanciranju obroka.

Društveno odgovoran projekt „Valamar brine za marende fine“ nastao je kao odgovor na izazove s kojima se osnovne škole i roditelji školaraca suočavaju pri organizaciji zdravih obroka za učenike. Među tim izazovima su: odabir i odnosi s dobavljačima, raste cijena kvalitetnih namirnica, nedostatak osoblja za rad u školskim kantinama i manjak specijalističkog znanja te potreba za dodatnim sufinanciranjem od strane roditelja učenika ili lokalnih i regionalnih samouprava. .

Kao najveća turistička kompanija u Hrvatskoj, Valamar svakodnevno priprema desetke tisuća ukusnih i zdravih obroka za svoje goste u hotelima i ljetovalištima, a u centralnoj kuhinji u Vinežu kraj Labina, koja je opremljena vrhunskom tehnologijom i prostire se na čak 3.400m2 površine, dnevno može pripremiti do 25.000 nutritivno vrijednih obroka uz najviše standarde sigurnosti i ispravnosti.

Uz svakodnevni otkup i obradu domaćih namirnica, u suradnji s oko dvije stotine odabranih OPG-ova i lokalnih proizvođača, centralna kuhinja je mjesto gdje Valfresco kuhari pripremaju svoja već poznata gotova i polugotova jela dostupna gostima Valamara i svakom stanovniku Istre i Kvarnera. Sve ovo upućuje na to da Valamar ima svo potrebno znanje, iskustvo, kapacitete i uvjete za organizaciju nabave te kreiranje i pripremu obroka kako bi postao glavni partner školama za školsku prehranu.

„Odgovornost prema zajednici i podizanje kvalitete života važni su ciljevi održivog poslovanja u turizmu. Školama predstavlja veliki izazov omogućiti kvalitetne dnevne obroke, organizirati nabavu s domaćim dobavljačima, upravljati ograničenim resursima i slično. Želja nam je na primjeru jedne škole ponuditi rješenje, koristeći znanje i iskustvo Valamara u turizmu i postojeće Valfresco kapacitete. U planu su i brojne zajedničke aktivnosti s pobjedničkom školom kroz čitavu školsku godinu s ciljem podizanja svijesti o važnosti zdrave i domaće prehrane kod djece i mladih“, izjavila je Ivana Budin Arhanić, članica Uprave Valamar Riviere.

Da bi sudjelovale u natječaju škole moraju osmisliti i snimiti jedan kreativni video u trajanju do 3 minute na temu zdrave prehrane i to u jednoj ili više kategorija – „Pokaži što znaš“, „Pokaži što voliš“ i „Pokaži što jedeš“. Pobjednička škola osvaja potrebne obroke za sve redovne učenike kroz cijelu školsku godinu gdje će Valamar učenicima svakodnevno osigurati izbor nekoliko toplih jela uz priloge poput salata i voća te raznolike suhe marende. Projekt će trajati cijele godine te će Valamar zajedno s pobjedničkom školom provoditi niz aktivnosti usmjerenih prema promociji zdrave prehrane i domaćih jela.

Osim prve nagrade, na natječaju „Valamar brine za marende fine“ nagrađuju se još četiri škole koje mogu osvojiti: organizaciju „Dana zdrave hrane“ u školi, posjet Valamar hotelu i razgled hotelske kuhinje za sve učenike viših razreda, posjet lokalnom OPG-u za jednu generaciju učenika nižih razreda te izgradnju aromatičnog vrta u sklopu škole.

Sve osnovne škole na području obuhvaćenom natječajem, njih ukupno 94, primit će poziv za prijavu i materijale koje mogu koristiti za komunikaciju natječaja prema nastavnicima i učenicima unutar škole. Pravila natjecanja i više informacija dostupno je na službenoj stranici Valfresco direkta na poveznici www.valfresco.com/natjecaj-za-skole.

Izvor: Valamar

Pratite obavijesti o sljedećem održavanju PLAVOG CEKERA

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci