SAMBUNICOL tekući pripravak od bazge – dodatak prehrani

Predstavljamo OPG Šimunović iz Ivanić- Grada. Miljenko Šimunović peta je generacija iz obitelji koja mnoge svoje životne uspjehe zahvaljuje zemlji i poljoprivredi. Bogato iskustvo, znanje i tradicija rezultirali su proizvodnjom 100% prirodnih proizvoda – od biljnih ljekovitih pripravaka, narodnih pića (vina i likera) pa do slastica i sušenog voća.

OPG-a Šimunović proizvodi mnoge vrlo cijenjene i originalne proizvode, a jedan od značajnijih koji sada predstavljamo svakako je Sambunicol© .

Velik dio istraživanja u svijetu posvećen je djelovanju pripravaka od crnih bobica bazge na tumorske stanice. Pokazalo se da pripravak od crnih bobica bazge (Sambunicol©) može izvrsno poslužiti u terapiji teških bolesti, jer zahvaljujući njegovom djelovanju tijelo jača vlastitu sposobnost samoobrane (autoimunitet).

Prvo značajno ispitivanje djelovanja SAMBUNICOL-a na prevenciju od tumora izveli su znanstvenici u „Cancer Immuno-Biology Laboratory“ u Južnoj Karolini, SAD. Donesen je zaključak da će zdrav imunološki sustav prepoznati i uništiti kancerogene stanice prije nego što tumor može ugroziti pacijenta.

SAMBUNICOL© djeluje kao imunomodulator, dakle potiče postizanje ravnoteže u svim sustavima, uključujući i imunološki sustav. Isto tako, ustanovljeno je da je SAMBUNICOL© naročito koristan kod agresivnih oblika tumora koji se šire pomoću tumorske angiogeneze i imaju tendenciju rasta prema metastaziranju.

Znanstvenici iz „Kimmel Cancer Center“ u Filadelfiji su ustanovili da timokinon, jedan od sastojaka SAMBUNICOL-a, zaustavlja rast tumorskih stanica kod karcinoma gušterače te ih uništava pojačavajući proces apoptoze (programirane smrti stanice). U tom smislu, timokinon kao kemoprotektivno sredstvo može pomoći pacijentima koji su podvrgnuti kemoterapiji, a i osobama koje su visoko rizične za karcinom. SAMBUNICOL©, također znatno smanjuje štetni učinak zračenja kod radiološke terapije. Tijekom zračenja dolazi do stvaranja kisikovih slobodnih radikala koji oštećuju stanice, te posljedice mogu biti: oštećenje kože, edemi, ožiljci, fibroze itd. Studije su pokazale da će uzimanje SAMBUNICOL-a pomoći u prevenciji tih posljedica.

Savezna uprava za kontrolu lijekova i hrane SAD-a je 1996. godine odobrila upotrebu pripravaka od crnih bobica bazge u tretmanima kancerogenih bolesti za sprječavanje neželjenih učinaka kemoterapije i jačanje imunološkog sustava organizma.

KONZUMIRANJE: Uzima li se tri puta na dan po čajna žlica SAMBUNICOL-a, olakšat će se i umanjiti neželjeni učinci kemoterapije, a tijelo potaknuti da jača vlastitu sposobnost samoobrane. Također se preporučuje i osobama koje su rizične za karcinom (postoji obiteljska povijest bolesti te mogući nasljedni faktori) da preventivno konzumiraju SAMBUNICOL©, i to po 20 kapi iza jela, tri puta na dan. PH faktor kiselosti može se utažiti dodavanjem u žlicu meda i vode.

Važno je znati da do potpunog djelovanja SAMBUNICOL-a dolazi tek nakon 8 do 12 tjedana redovnog konzumiranja.

Proizvodi OPG Šimunović

SAMBUNICOL je pripravak od crnih bobica bazge (po tradicionalnoj recepturi obitelji Šimunović), sadrži obilje vitamina C, sadrži i mnoge ljekovite tvari; jabučnu, valerijansku i taninsku kiselinu, gorke tvari, eterično ulje, šećere, vosak, gumu, smolu i vitamine; A1, B, B1, B2, B6, C2, E, pa čak i novootkriveni vitamin J, koji ima naročitu moć sprječavanja upale pluća pa ga treba obilno davati onima koji imaju osjetljiva pluća ili boluju od plućne tuberkuloze. U crnim bobicama bazge naročito je sadržan vitamin B1 (tiamin,aneurin)… ni jedna od biljaka, poznatih po vitaminu B1…kao špinat, grašak, leća, lješnjak, žitne klice, rižine mekinje, kvasac i kiseli kupus…nemaju tolike količine tog vitamina kao zrele crne bobice bazge.
SAMBUNICOL © je bogat: GLIKOZIDIMA, TANINIMA, FLAVONOIDIMA, KAROTENIMA, RUTINOMI, SADRŽI I VITAMINE =A, B grupu, C, E i POSEBNO RIJETKI VITAMIN J, …jer bobice
bazge sadrže: ALKALOIDE, ORGANSKE KISELINE, GLIKOZIDE….

Bazga je ljekovita biljka koja pomaže kod mnogih bolesti i cijela biljka je ljekovita (cvijet, plod, korijen, kora, list kao i drvenasti dio stabljike), a što je sve dokazano tradicionalnom primjenom više od 300 godina…

Kraljica Marija Tereza poticala je uzgajanje Bazge za vrijeme velike pošasti kuge tadašnjom Europom.
Prenošenjem s koljena na koljeno poznavatelji ljekovitih biljki ističu posebitost za pripravak SAMBUNICOL©-a koji liječi; diabetes ili šećerne bolesti, astmu, alergije, prehlade, gripe, oslabljeni imunitet, vodene bolesti, degenerativne bolesti, probavne tegobe, čišćenje organizma, mršavljenje, liječenje čireva i konjunktivitisa, akni i pjega na koži, neuralgija ličnog živca te je uspješan u liječenju karcinoma.

Pakiranje je od 200 ml (staklena boca), a rok valjanosti neograničen!

POSEBNOST: SAMBUNICOL © pripravak od bazge kao ljekovita biljka već stotinama godina koristi se kao prirodan lijek u preventivnoj medicini zdravlja čovjeka. Flavonoidi koji se nalaze u bazgi smatraju se najzaslužnijim za ljekovitost bazge jer flavonoidi su snažan i moćan antioksidans, koji štiti ljudske stanice od oštećenja, pa se stoga bazga često koristi kao prevencija raka i karcinoma i kao sredstvo za liječenje degenerativnih bolesti. SAMBUNICOL © jača imunitet, pa tako pomaže i kod prevencija od prehlade i gripe. Poznato je da ima antivirusno i antimikrobno djelovanje te dokazuje svoju primjenu kod autoimunih bolesti.

Za više informacija i sve upite: OPG Šimunović rado će Vam pomoći savjetima.

Proizvodi: OPG Šimunović

[email protected]

Fotografije: Wikipedija i Gric Gric

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci