Recite to vinom: Gifterija i Vinski klub osmišljavaju poklone po želji kupca

Gifterija nudi ekskluzivne personalizirane poklone. Cilj im je osmisliti i stvoriti uspomene za sve one koji daruju i koji darove primaju, a sada su suradnju proširile i s Vinskim klubom.

Ulja, octovi, šareni keksići znani i kao macaroni, aromatizirane soli, umaci, začini, čajevi, pekmezi… To su neki od proizvoda u paketićima ili paketima koje Ana Plazibat i Iva Špalj iz Gifterije, slažu za svakog kupca posebno, prema njegovim željama i sklonostima. I nije riječ o robi koja se kupuje u supermarketima, nego mahom o proizvodima malih tvrtki i OPG-ova čiji vlasnici i djelatnici ulažu u posao strast kakva vodi i Anu i Ivu.

Ana Plazibat i Iva Špalj
Personalizirani poklon paketi tvrtke Gifterije

Naravno da su u darovima i vina te fini destilati, a bit će ih i više. U zagrebačkom vinskom baru Wine & Friends Ana i Iva su najavile suradnju s Tomom Jakopovićem i Ivom Kozarčaninom, osnivačima prvog hrvatskog vinskog news portala vinskiklub.hr.

“Jako nas veseli ova suradnja. Izazov je birati vina uz vrhunske prehrambene proizvode, posebno u ekskluzivnim kombinacijama. Pravilan odabir u personaliziranom poklonu pružit će poseban užitak onome kome se daruje, a mi sigurno možemo odabrati najblja vina. U posebnim prigodama, kakva je na primjer Valentinovo, zajedno uživaju i darivatelj i darovani, a vino je uvijek dobrodošlo u takvom društvu. Ma, vino je uvijek dobrodošlo…” – rekao je Tomo Jakopović.

Najavu ove suradnja su, naravno, popratila i fina vina. Vinski bar Wine & Friends dočekao je goste izvanrednim zrelim ružičastim pjenušcem Rosula vinarije Kos iz Svetog Ivana Zeline, a tijekom razgovora o darovima uživalo se i u dva vrlo rijetka, gotovo jedinstvena vina: Calma 2021. vinarije Boškinac iz Novalje, mješavina autohtonih bijelih sorata maraštine i debita, iznenadila je svježinom. Vino nije posebno pripremamo za odležavanje, no ostavilo je dojam puno mlađega nego što je.

I crno je bilo izvorno: Dom Kalebić Cuvée crni 2018. jedinstvena je kombinacija plavca malog, crljenka kaštelanskog i dobričića šoltanskog, tri sorte koje su u najbližem srodstvu, no genska istraživanja nisu razjasnila tko je kome roditelj, a tko potomak. Vina su vrlo dobro popratila plate suhomesnatih proizvoda i finih sireva. Pronašla su svako svoje “prijatelje” među kulenom, čvarcima, kobasicama, vratinom i izvrsnom bijelom slaninom od crne slavonske svinje koju gotovo nije trebalo gristi: sama se topila u ustima.

Više informacija o jedinstvenim darovima u posebno dizajniranim pakiranjima može se pronaći na internetskoj stranici gifterija.com. O njima će pisati i vinskiklub.hr u svojoj rubrici Vino i hrana.

Tekst: Ivo Kozarčanin

Foto: Nikola Zoko

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci