Proljetna juha

Ova ukusna juha od povrća može se upotpuniti i komadom pečenog ili kuhanog mesa narezanog na kockice, pomiješanog u juhi i dobivamo ukusan samostalni obrok.

 

za 3 – 4 osobe

0,5 kg graška

0,25 kg bijelog krumpira

0,01 kg oštrog brašna

0,1 l suncokretovog ulja

0,05 kg crvenog luka

3 češnja češnjaka

peršin list

celer list

0,1 kg mrkve

0,08 kg rajčice

Sitno sjeckani crveni luk propirjamo na malo ulja, dodamo sitno sjeckani češnjak, list peršina i mrkvu, list celera. Podlijemo vodom i kuhamo dok mrkva ne omekša.Iz procijeđene juhe protisnemo povrće koje ponovo vratimo u juhu, dodamo grašak; krumpir i rajčicu narezane na kockice. Ako je juha dosta iskuhala dodamo još vode i kuhamo dok grašak ne omekša.

Poslužimo s prepečenim kruhom ili toastom rezanim na kockice.

SAVJET:

Da bi izbjegli  koštice i kožice od rajčice u jelu napravite slijedeće: zakuhajte malo vode (tek toliko da rajčice budu potopljene u vodi), rajčice operite, odrežite kružnim rezom dio na kojem je visjela rajčica, prema sredini rajčice (to je gornja strana), a na donjoj strani  napravite nožem križ (X),uronite rajčice u vrelu vodu i pustite ih 2-3 minute, izvadite ih i  ohladite (tako da ih možete držati u ruci), skinite im kožu nožićem, razrežite na 4 dijela (kriške) i izvadite koštice. Sada ih možete narezati na kockice.

Posjetite i pretplatite se na naš kanal

RECEPTI, SAVJETI, DOGAĐANJA I ZANIMLJIVOSTIspot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci