Pjenušci, kokteli i bossanova u DiWine klubu

Prošloga tjedna u vinskom klubu diWine na zagrebačkoj Opatovini održana je radionica koktela koju su podržali brendovi Enosophia i Aura.

Uz zvuke bossanove desetak polaznika naučilo je spravljati ukupno pet koktela na bazi pjenušca, a za kraj ih je dočekalo iznenađenje u obliku gin-tonica obogaćenog Fernet Amarom.

Koktel je savršeno piće za ljeto, a mi smo se fokusirali na koktele na bazi pjenušca iz razloga što ne zahtijevaju puno opreme niti skupe sastojke. Pjenušac+liker+birani začini – jednostavna je formula za ljetnu sreću. Obavezna je još jedino dobra glazba ;)“ – objasnila je voditeljica radionice i vlasnica kluba Irena Lučić.

Polaznici radionice upoznati su sa kratkom poviješću koktela, koja seže još na početak 19. stoljeća. Riječ cocktail u prijevodu znači pijetlov rep i smatra se da je nastanak prvih koktela vezan uz borbe pijetlova. Ocem koktela smatra se Jerry Thomas, barmen u Metropolitan hotelu u New Yorku koji je za spravljanje pića koristio posudu od sterling srebra. On je 1862 izdao prvu knjigu za barmene u kojoj se nalazilo deset recepata za koktele. Njegov kolega, Harry Johnson 1872. godine izdaje drugu važnu knjigu „Bartender’s Manual“ koja sadrži 34 recepata, a značajna je po tome što se u njoj prvi puta koristi izraz Martini.

Izuzev popularne Mimose, svi kokteli na radionici u diWine Clubu nose autorski potpis vlasnice Irene, a redom su spravljeni:

  • When Life Gives You Lemon (bijeli pjenušac, limoncello, limun, crveni papar, timijan)
  • You Sexy Thing (bijeli pjenušac, liker od suhe smokve, anis, kadulja, sušena naranča)
  • Rose Garden (rose pjenušac, sirup od ruže, pupoljci ruže, menta, borovica, limeta)
  • Kiss Me (rose pjenušac, liker od maraške, hibiskus, ružmarin, limeta)
  • BONUS – gin-tonic, Fernet Amaro, brusnica, naranča, lavanda

Svi isprobani autorski kokteli redovni su dio ponude kluba i omiljeni su među polaznicima radionica, kušanja i drugih programa. U diWineu koristimo charmat pjenušce Today od Enosophie, te uglavnom Aurine likere, zbog njihove visoke kvalitete i vrijednosti koju pružaju za novac. Nadam se da će svim polaznicima radionice, a i čitateljima ovih redaka ova radionica biti inspiracija da i sami pokušaju kreirati svoj jedinstveni ljetni koktel.“ – zaključila je Lučić.

When Life Gives You Lemon
You Sexy Thing

Osim radionice koktela, u diWine Clubu možete pohađati radionice Vino za početnike, Pjenušac za početnike te diWine&Cheese (powered by President) koja predstavlja novost u ponudi. Radionice se održavaju za grupu od minimalno 6 osoba, uz prethodnu rezervaciju termina, a predstavljaju sjajnu ideju za teambulilding, rođendansku zabavu ili jednostavno – dobro provedeno poslijepodne.

Vidimo se u diWine Clubu!

Tekst: Irena Lučić, diWine Croatia

Foto i video: Irena Lučić, Milica Šundov, Maja Butorac

 

Pratite obavijesti o sljedećem održavanju PLAVOG CEKERA

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci