U vinariji Papak održan 5. Srijemski Pjenušavi doručak u vinogradu

5. Srijemski pjenušavi doručak u vinogradu održan je u subotu 6. srpnja2024. u kušaonici Vina Papak Ilok, na položaju Radoš, u organizaciji Salon pjenušavih vina Zagreb i TZ Vukovarsko-srijemske županije.

Stotinjak gostiju moglo je kušati vina srijemskih vinarija Buhač, Čobanković, Izvori života – Ilok (Zelenika), Kast i Papak; obilan doručak pripremio je hotel Dunav, a posjetitelji su pijuckali pjenušava vina uz glazbu pop i rock sastava „Dva i pol muškarca“.

Organizatori su ove godine pripremili čak dvije mini radionice – vinsku „Slatko i plavo“- slijepo kušanje srijemskih predikatnih traminaca vinarija Iločki podrumi i Papak i francuskih plavih sireva (Bleu D’Auvergne i Roquefort) i likovnu Feel good & Paint. U 13 h, na “En primeuru Srijema”, vinarije su predstavile neka nova vina na tržištu (Chardonnay Čobanković, Cabernet franc Trs) i šampione na nedavnim natjecanjima – Rajnski rizling Papak i Traminac Zelenika.

Tijekom ove, već tradiocionalne manifestacije početkom srpnja, posjetitelji su se dodatno zabavljali i fotografiranjem na popularnoj platformi 360, a mnogi su uz čašu pjenušca našli svoj kutak na dekici u vinogradu ili pod orahom i potpuno se opustili u trenutcima mira i uživanja koji dugo ostaju u sjećanju. Organizatori su najavili sljedeći doručak u isto vrijeme, na istom mjestu sljedeće godine, jer – sezona godišnjih odmora počinje u Srijemu!

PR Zlatne riječi

Foto: Julio Frangen

Pratite obavijesti o sljedećem održavanju PLAVOG CEKERA

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci