Napunite se energijom

Tmurno i hladno jesensko vrijeme kod mnogih ljudi uzrokuje umor i pospanost i stalan osjećaj manjka energije.Jednostavni načini za trenutno podizanje razine energije mogu pomoći u rješavanju depresije i umora i pružiti potpuni energetski makeover (nadopuna?!?!).

1. Vježbajte

Tjelovježba zapravo povećava ukupnu razinu energije, iako se neposredno nakon treninga osjećamo umorno i iscrpljeno. Brza 10-minutna šetnja povećava energiju i njezin učinak traje do dva sata. Istraživanja pokazuju da umjerena tjelovježba tri puta tjedno može povećati energiju za 20% i smanjiti umor za 65%.

2. Izbjegavajte slatko

Hrana koja sadrži šećer kratkotrajno pruža energiju, ali brzo nakon toga javlja se umor i ponovni pad energije. Umjesto slatke hrane jedite cjelovite žitarice koje uravnotežuju razinu energije.

3. Umjesto kave pijte zeleni čaj

Izbjegavajte alkohol, posebno u večernjim satima, zaslađene sokove i smanjite unos kofeina. Umjesto crne kave, pijte kavu s malomasnim mlijekom koje organizmu pruža energiju i kalcij. Sastojci u zelenom čaju smiruju i pomažu organizmu u borbi protiv stresa, a ne uzrokuju umor.

4. Jedite više proteina, a manje ugljikohidrata

Smanjite unos ugljikohidrata poput tjestenine i kruha i jedite više hrane koja je bogata proteinima. Jedite obrok koji sadrži proteine, malo masnoća i vlakna, primjerice jogurt i orašaste plodove.

5. Jedite hranu bogatu magnezijem

Hrana koja podiže razinu energije je i ona koja sadrži magnezij, primjerice orašasti plodovi, cjelovite žitarice i riba.

6. Pijte dovoljno vode

Dehidracija uzrokuje umor i glavobolje, stoga nemojte zaboraviti na unos vode tijekom cijelog dana. U običnu vodu možete istisnuti limun ili dodati kajenski papar.

7. Bilje za energiju

Slatki korijen, korijen ginsenga i biljka rodiola mogu povećati razinu energije i vitalnosti, a posebno pomažu tijekom stresnih razdoblja.

Izvor: She.hr

Pratite obavijesti o sljedećem održavanju PLAVOG CEKERA

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci