Najava Bisera mora uz kuharski dvoboj i riblje delicije!

Kao najavu Bisera mora, mladi ljubitelji kuhanja i profesionalci udruge Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) pripremat će u subotu, 25. ožujka 2023., od 11 do 13 sati na supetarskoj rivi preko 100 porcija ribljih delicija na prezentacijskim kuhinjama. Okupljeni će moći sudjelovati i uputiti se o važnosti ribe u prehrani, tehnikama pripreme i načinima posluživanja.

Riječ je o aktivnostima iz projekta “S ribom mogu sve” kojeg provode Srednje škole Brač iz Supetra i OŠ Vladimira Nazora iz Postira s ciljem poticanja konzumacije ribe i ribljih proizvoda kod djece i mladih.

U sklopu događanja, održat će se i konferencija za medije o Biseru mora, najvećem gastro natjecanju i festivalu, koje će se održati u supetarskim Svpetrvs hotelima od 29. ožujka do 1. travnja.

Svi zainteresirani moći će se prijaviti za gostujuće članove žirija na manifestaciji po rasporedu natjecanja za srijedu i četvrtak, 29. i 30.ožujka ili za besplatno sudjelovanje na edukacijama, cooking showovima i drugim događajima ovogodišnjeg Bisera mora.

U velikim tećama na supetarskoj rivi kuhat će se gregada i brudet s prilogom u obliku školjke, dok će se riblji fileti pripremati u škartocima s povrćem. Sve pripremljeno će se podijeliti za konzumaciju, a mali kuhari će imati prednost.

Dodajmo, idućeg tjedna održat će se 18. izdanje Bisera mora, najvećeg kuharskog natjecanja i festivala gastronomije u regiji, kojeg je pokrenuo kulinarski entuzijast Miro Bogdanović sa suradnicima u Makarskoj 2006. godine. Iz malog regionalnog natjecanja te preseljenjem u Svpetrvs hotele u Supetru na Braču 2010. godine, prometnuo se u vodeći međunarodni festival kuhara i ugostiteljskih škola u ovom dijelu Europe kojim organizator, međunarodna udruga Šefovi kuhinje mediteranskih i europskih regija (ŠKMER), s partnerima okuplja natjecatelje i goste iz brojnih zemalja.

Festival objedinjuje trodnevna natjecanje srednjih i viših turističko ugostiteljskih škola, konobara, strukovnih nastavnika i profesionalnih kuhara koji se bore za juniorsku i seniorsku titulu i nagrade. Uporedo održavaju se eno gastro radionice, cooking showovi, izložbe, degustacije, prezentacija strane i domaće kuhinje te zabavni programi uz dobre zalogaje i kapljice s velikim kuharskim svjetskim imenima.

Suorganizatori XVIII. Bisera mora su Grad Supetar, Turistička zajednica grada Supetra, Splitsko-dalmatinska županija, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije i Svpetrvs hoteli. Manifestacija se organizira se u sklopu provedbe EU projekta “Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva Split” kojem je nositelj Turističko – ugostiteljska škola Split, pa će na Braču biti predstavljeni novi obrazovni programi usklađeni sa stvarnim potrebama poslodavaca.

Program Bisera mora možete pogledati OVDJE.

I naravno, vidimo se u Supetru!

Izvor: ŠKMER

Pratite obavijesti o sljedećem održavanju PLAVOG CEKERA

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci