Mango za lako mršavljenje

Proljeće je idealno vrijeme za gubitak suvišnih kilograma! No, umjesto da isprobavate razne dijete, predlažemo da posegnete za mangom. Najnovije je istraživanje pokazalo kako ovaj kralj voća pomaže u mršavljenju. Egzotična voćka u sebi krije brojne hranjive tvari.

Ovo slasno voće obiluje hranjivim tvarima, ali i vlaknima. Kako je unutrašnjost manga iznimno mesnata, ovo će vas voće ugodno zasititi.

“Mango u sebi krije visok sadržaj beta-karotena. Oni također predstavlja izvor hranjivih tvari u koncentriranom obliku. Stoga, ako želite smanjiti unos kalorija u organizam – mango je odličan izbor. Osim toga, poznato je kako beta karoten smanjuje rizik od određenih oblika raka”, pojašnjavaju stručnjaci.

Dobra je vijest da za pravu količinu hranjivih tvari nije potrebno pojesti previše voćki manga. Tako samo jedan plod može opskrbiti organizam s potrebnom količinom vitamina C. Mango također pomaže u izgradnji kosti jer sadrži minerale, kalcij, magnezij, kao i B vitamin.

Spomenuto je voće bogato karotenoidom pod nazivom likopen. Riječ je o iznimno učinkovitom antioksidansu. Osim što povoljno djeluje na gubitak kilograma, svakodnevna konzumacija manga čini kožu svjetlijom i nježnijom.

Izvotr: She.hr

Prethodni članak5 dijetetskih napitaka
Sljedeći članakKremasti sladoled

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci