Kikiriki kao zdrava grickalica!

Govorimo li o zdravim namirnicama, upravo se kikiriki može uvrstiti u tu kategoriju. Kikiriki sadrži bjelančevine, magnezij, vlakna, nezasićene masti….
Od davnina se koristi u narodnoj medicini u liječenju mnogih oboljenja. Iako ga mnogi svrstavaju u orašaste plodove, kikiriki je mahunarka. Raste ispod zemlje pa od tuda i naziv koji se ponekad koristi, zemni orah.
Kikiriki je prije konzumiranja najbolje malo popržiti, iako se može koristiti i sirov, pogotovo kod pripreme određenih jela i umaka.
Vrlo jednostavan, a zdrav savjet za doručak: maslac od kikirikija na integralnom kruhu ili nekoj drugoj zdravoj verziji kruha koja vam najviše odgovara…proći će kao ideja i kod najmlađih članova obitelji!
Maslac od kikirikija:
U mikser stavite 125 g blanširanih prženih svježih kikirikija i dobro promiješajte. Zatim dodajte 1 – 2 jušne žlice ulja. Miješajte u sjeckalici dok kikiriki ne dobije željenu gustoću koja vam odgovara.
Ako želite iz prehrane izbaciti neadekvatne grickalice, kao što su razni čipsevi i slično, kikiriki vam može poslužiti kao zdrava zamjena!
Gric Gric

Pratite obavijesti o sljedećem održavanju PLAVOG CEKERA

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci