…i dobitnici vinskih Oscara su…dodijeljene “VINART” nagrade

U Kaptol Boutique Cinema održana je druga po redu dodjela nagrada za najbolja godišnja postignuća na hrvatskoj vinskoj sceni

Kako na jednom mjestu okupiti vrhunske stručnjake iz različitih grana vinarstva najbolje znaju u zagrebačkoj tvrtci Vinart, koja je drugu godine zaredom organizirala dodjelu Vinartovih godišnjih postignuća. Pred čak 250 uglednih gostiju iz svijeta medija, poduzetništva i vinarstva, vinski Oscari uručeni su onima koji su u protekloj godini i ranije obilježili domaću vinsku scenu.

„Izuzetno smo ponosni što je dodjela nagrada najboljim vinarima i vinarijama uspješno zaživjela i dokazala da u Hrvatskoj postojano raste i razvija se ne samo interes za vrhunska vina, nego i cjelokupna vinska scena. Stoga od srca čestitam dobitnicima te se nadam da nas sve očekuje još mnogo uspješnih godina. Ovim bih putem zahvalio i sponzorima mineralnoj vodi Romerquelle i Lidlu za cjelokupni doprinos našem događanju“ – izjavio je osnivač nagrada Saša Špiranec.

Među nagrađenima istaknuli su se Vlado Krauthaker koji je osvojio glavnu nagradu Romerquelle Osoba godine te Vinarija Miloš, kao Romerquelle Vinarija godine, dok su u kategoriji nagrada Lidl regionalne vinarije godine nagrade osvojili vinarija Šember (Bregovita Hrvatska), vinarija Krauthaker (Slavonija i Podunavlje), vinarija Fakin (Istra i Kvarner) i vinarija Miloš (Dalmacija). U kategoriji nagrada Vinart trgovci godine nagrade su odnijeli Roto dinamic d.o.o. kao veletrgovac godine, vinoteka Bornstein kao vinoteka godine te Vino.hr kao web shop godine.

Osim godišnjih nagrada najboljim vinarima i vinarijama, na dodjeli, koju je vodio Vedran Mlikota, uručene su i nagrade za životno djelo pojedincima koji su svojim djelovanjem zadužili hrvatsko vinarstvo. Ove godine to su: legendarni međimurski vinar Franjo Lebar; pionir privatnog poduzatništva u vinarstvu Ivan Enjingi; pokretač moderne dalmatinske vinske scene Zlatan Plenković; prvi vinski veletrgovac i vinotekar Vlado Borošić te ugledni znanstvenik i autor brojnih stručnih publikacija prof. dr. sc. Nikola Mirošević.

Nagrada udruge Women on Wine za vino godine Bibich Ambra uručena je vinariji Bibich.

Brojna vinska iznenađenja tek dolaze, stoga nestrpljivo očekujemo godinu pred nama.

PR

Pratite obavijesti o sljedećem održavanju PLAVOG CEKERA

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci