Harrisa proslavila desetljeće ljubavi prema začinima

Izvrstan jelovnik s prstohvatom Harissinih začina osmislio je chef Marin Medak, a cjelokupni doživljaj upotpunio je dekor Rougemarinove terase inspiriran Halloweenom.

Zbog njih su se vodili ratovi i ”padale glave”, cijena im je nerijetko premašivala onu zlata ili dijamanata. Stari su koliko i samo čovječanstvo, a brojnim su moreplovcima i istraživačima bili motivacija za duga i daleka putovanja i otkrića. Naravno, riječ je o začinima koji, ako se znate poigrati s njima, jednostavna jela pretvaraju u pravi gourmet doživljaj. Svjesni toga, ali da i u Hrvatskoj ne postoji specijalizirana trgovina začinima iz dalekih, egzotičnih zemalja, životni suputnici Ana-Marija Petrić i Matija Paskaš, otvorili su 2012. prvu trgovinu začinima Harissa, koja je, kako sami kažu, rezultat ljubavi prema vrhunskoj hrani, užitku kuhanja i okupljanjima oko stola.

Svoju desetu godinu postojanja Harissa je upriličila velikom proslavom u restoranu Rougmarine, gdje su se okupili svi ljubitelji i oni koji prate Harissin rad, uz fenomenalni jelovnik koji je sa svojim timom kreirao chef Marin Medak, naravno uz prstohvat Harissinih začina.

Tako su gosti uživali u čak deset sljedova jela, u koja su savršeno implementirani Harissini začini. Pileći ražnjići sa Sumrak začinom na riži obojanoj Annato začinskim uljem, Cacio e pepe pasta s paprom Tellycherry TGSEB, ražnjić od kozica mariniran sa šafranom i majonezom s kozica začinskom mješavinom, juha od bundeve s kokosovim mlijekom i Madras Curryjem, kesten pire sa začinom Tonka, kuhanom kruškom s ružmarinom i tostiranim komoračem – samo su neke od delikatesa posluženih na Harissinoj proslavi.

 

Gosti su također imali priliku isprobati i koktele u koje su dodani jedni od najpopularnijih čajeva iz Harissine ponude. Izuzev izvrsne hrane, dobre glazbe i veselog raspoloženja, svoj pečat dao je i fenomenalno osmišljen dekor Rougemarinove terase, za koji se pobrinuo kreativni Studio Eventastic. Kako je kraj listopada rezerviran za Halloween, Harissa je odlučila da upravo Noć vještica bude inspiracija za dekor. Pregršt bundeva, svijeća, spooky detalja, improvizirane paučine, ali i magla koja se spustila te večeri učinili su atmosferu kao iz romana Edgara Allana Poea. Jubilarnu proslavu nisu propustili gastro znalci Željka Klemenčić, Rene Bakalović, Petra Jelenić, Sandra Rončević, Mile Butorac, Matea Krvarić, Darko Kontin, Lorena Otavijević, glumac Petar Ćiritović, Iva Duduković i mnogi drugi.

Harissa je moderan bazar začina, a kada se uputite u neku od njihovih trgovina bit ćete opijeni intenzivnim mirisima začina i čajeva za koje niste ni znali da postoje. Živopisne i šarolike trgovine nude više od 300 začina i 150 čajeva, jedinstvene za svakog kuhara – od profesionalaca pa do amaterskih zaljubljenika u fine i nove okuse. Ovo mirisno carstvo možete pronaći na sljedećim lokacijama u Zagrebu: Masarykova 3, Jankomir 33, Šubićeva 64, Vice Vukova 6. Harrisa trgovine možete pronaći i u Splitu, u Matošića ulici 6 i Vukovarskoj ulici 207 te u Rijeci na adresi Riva 6.

Osim odlaska u trgovinu, kupnju svojih omiljenih začina i čajeva možete obaviti i s nekoliko klikova ovdje .

PR/ Foto: Bojan Zibar

Pratite obavijesti o sljedećem održavanju PLAVOG CEKERA

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci