Biftek u umaku od gorgonzole

Uz vrhunsko meso sa ukusnim umakom osim njoka ili kroketa možemo ispržiti i dukate od krumpira, za koje isto ima recept dolje u linku za njoke. Poslužite uz neku svježu ili ukiseljenu salatu pri tome točeći polusuho crveno vino.

za 4 osobe

1 kg junetine (beefsteak)

0,2 kg gorgonzole

0,3 l vrhnja za kuhanje

worchester

sol, papar

maslac

konjak za flambiranje (ako meso pečemo u tavi, da dobijemo okus što sličniji pečenju na žaru) (konjak za flambiranje <-link)

Nakon što očistimo meso od žilica i opni, meso izrežemo na 4 jednaka dijela i stavimo  peći na vruću tavu (na malo ulja i maslaca) ili zagrijani namašteni roštilj. Već smo doznali kako koja osoba želi pečeno meso, pa stavljamo prije one komade mesa koje želimo da imaju manje krvi u sebi (za više informacija o gradaciji pečenja beefsteaka <-link), dok nam se meso peče možemo pripremati umak; zagrijemo malo maslaca, kad se maslac zapjeni  podlijemo s vrhnjem za kuhanje, dodamo naribanu ili na male kockice rezanu gorgonzolu (da nam se prije rastopi) začinimo solju i bijelim paprom i worchesterom probamo kakvog je okusa umak i pričekamo da se umak zgusne. U međuvremenu možemo skuhati njoke ili ispeći krokete kao prilog (recept za njoke i krokete ovdje<-link).

Pratite obavijesti o sljedećem održavanju PLAVOG CEKERA

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci