Dođite na Food Truck Festival!

Grad Krk i ove će sezone ugostiti atraktivan street food festival koji je oduševio gurmane diljem regije, a na početku ljeta ponovno će doputovati na zlatni otok. Ovogodišnji street food festival na Krku predvodi Mate Janković.

Food Truck Festival dokotrljat će se na krčki ribarski mul i ondje ostati sedam dana – od 19. do 25. lipnja. I domaći i strani gosti moći će uživati u rapsodiji okusa, a atraktivnosti ovog popularnog koncepta dodatno će doprinijeti živopisna lokacija na kojoj će food truckovi biti smješteni.

S obzirom na to da se Food Truck Festival vremenski smjestio pred sam početak glavne turističke sezone, ovom manifestacijom Krk je ponudio dodatan sadržaj za svoje goste kojih se i ove godine očekuje u rekordnom broju.

Posjetitelji će na Food Truck Festivalu birati između čak pet različitih menija na pet food truckova, a predstavit će se Grill corner by Mate Janković, Capra Istrian Street Food, Cucina 100 gusti, Picnic Mingle & Fun i Sweet House Di Mare. Osvježenje od ljetnih vrućina bit će moguće na Martini Fiero trucku te na dva punkta s raznovrsnom ponudom pića.

Ljubitelji street food zalogaja imat će priliku kušati autorska jela u režiji jednog od najpoznatijih hrvatskih chefova – Mate Jankovića koji je ovom prilikom izjavio: „Već neko vrijeme ekipa Food Truck Festivala veselo kotrlja našom obalom, a s gastro karavanom posjetio sam različite gradove pa mi je drago što će ove godine naše odredište biti grad Krk. Na našem food trucku pripremat ćemo nekoliko originalnih jela kao što su Spicy pork, Chicken ciabatta, Classic burger, Kebab brioche, a u ponudi će biti i krumpirići s pulled porkom i mladim lukom. Vidimo se na Krku i uživajmo zajedno u slasnim zalogajima!“

Ove godine na festivalu će se koristiti isključivo eco friendly festivalske čaše kako se ne bi stvarao otpad od plastike čime organizatori žele doprinijeti inicijativi da Krk postane prvi Zero Waste otok.

Na samom otvaranju festivala gostovat će ovogodišnja pobjednica MasterChefa Maja Šabić sa svojim autorskim jelom, a svakoga dana odvijat će se i glazbeni program počevši s nastupom The Dudes dua u ponedjeljak i L’amoura u utorak.

Festivalski gastro tjedan uklopit će se u popularni Krk Music Fest, zbog čega uz gastro specijalitete, neće nedostajati niti odličnih glazbenih poslastica!

PR

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci