40 milijuna kuna za stavljanje na tržište proizvoda ribarstva i akvakulture

U tijeku su prijave na novi Natječaj za dodjelu potpore u okviru mjere IV.3. Stavljanje na tržište proizvoda ribarstva i akvakulture, ukupno vrijedan 40 milijuna kuna.

Natječaj je otvoren za podnošenje zahtjeva za potporu do 28. veljače 2022. godine, a najviši iznos po korisniku na temelju ovog Natječaja iznosi 5 milijuna kuna.

Predmet potpore su aktivnosti vezane za stavljanje na tržište proizvoda ribarstva i akvakulture koje se provode s ciljem nalaženja novih tržišta i poboljšanja uvjeta za stavljanje na tržište, promicanja kvalitete i dodane vrijednosti, doprinošenja transparentnosti proizvodnje i tržišta te provođenja ispitivanja tržišta i studija o ovisnosti Europske unije o uvozu, doprinošenja sljedivosti i razvoja oznaka zaštite okoliša te provođenja komunikacijskih i promotivnih kampanja.

Korisnici potpore mogu biti gospodarski subjekti u ribarstvu ili zajednički korisnici koji podrazumijevaju organizaciju/udruženje subjekata u ribarstvu priznati sukladno posebnim propisima ili javno tijelo utemeljeno zakonom koje predstavlja subjekte u ribarstvu, koji provodi zajedničku operaciju.

Dosad je u okviru Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo 2014. – 2020. kroz mjeru IV.3. Stavljanje na tržište proizvoda ribarstva i akvakulture dodijeljeno gotovo 118 milijuna kuna te su isplaćena 93 milijuna kuna.

Pravilnik, Natječaj te pripadajući obrasci i prilozi mogu se pronaći ovdje.

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci