Zašto djeca ne bi smjela ni primirisati fast food

Već i ptice na grani znaju koliko je fast food štetan za organizam, a pogotovo za malenu djecu.

Dodavanje enormnih količina aditiva kako bi učinili hranu što primamljivijom najčešće i uspijeva, pogotovo kod djece. No, osim što je masna, siromašna hranjivim tvarima i prepuna kemije, donosimo još razloga zašto bi svoje dijete trebali držati što dalje od takve hrane.

Osim što fast food nije dobra za dječji želudac, ujedno je i loša hrana za djetetov mozak. Istraživanje je dokazalo kako djeca koja češće jedu nezdravu hranu postižu lošiji uspjeh tijekom školovanja.

Zdravi obroci za djecu ponekad zvuče i izgledaju zdravo? Upravo kako bi to postigli najčešće se na kutijama dječjih obroka koriste zelenom bojom koja nam pokušava prikazati nešto zdravim.

Opasnost od lošijih rezultata ne postoji samo kod školaraca koji konzumiraju nezdravu hranu. Obroci su u ovom ispitivanju davani djeci čije će rezultate tek za tri godine ispitivati. Pretpostavljate? Da, rezultati su i tada bili lošiji nego kod djece koja konzumiraju zdravu i raznovrsnu prehranu.

Naravno, istraživanje je promatralo djecu koja jedu nezdravu hranu svakodnevno, tako da vaše dijete neće „oglupiti“ od jednog hamburgera. Bitno je ponuditi djetetu dovoljno raznovrsnu prehranu, svježe pripremljenu od prirodnih sastojaka. Fast food neka djetetu bude povremena poslastica.

 
Izvor: Index

Pratite obavijesti o sljedećem održavanju PLAVOG CEKERA

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci