Wine EnoGastro Vip Event 2021. – termini destinacija i događaja

Pripreme za turističku sezonu započele su krajem prošle sezone, kada su se zbrajali rezultati i podvlačile crte. Uspješnost ove sezone ovisi o pripremi, a kako je situacija s pandemijom polako poodmakla kontroli, treba pronaći druge oblike privlačenja ionako malih grupa gostiju.

Događaji na Wine Enogastro VIP eventima su autentični, posebni i drugačiji od ostalih, a u proteklih 5 godina broje čak njih 17. Vrlo veliki naglasak je na Hrvatskim – lokalnim proizvođačima, koji su u izlagačkom dijelu zastupljeni najmanje 90%. Na ovim događanjima, u suradnji s brojnim partnerima sve je besplatno – od besplatnog ulaza, besplatno korištenje čaše (bez kaucije i bonova), besplatne radionice i edukacije te za određeni broj VIP uzvanika besplatna večera sljubljivanja hrane i vina. Goste eventa očukuju i mnoga druga iznenađenja!

U ovom teškom i izazovnom vremenu za ugostitelje i turizam, kroz održavanje konferencija nastoji se naći način kako ih podržati i poslati pozitivnu energiju. Eventi, koji se organiziraju već petu godinu, uvijek su usmjeravani upravo prema turizmu i ugostiteljima. Iduća najavljena događanja biti će organizirana posebno te se tim poduhvatom daje potpora i pomoć da se kroz, za učesnike besplatne edukacije, prezentacije, razmjene iskustva, druženja i savjetovanja. da bi time zajedno došli do rješenja za bolji način vođenja ugostiteljstava i turizma te time ojačaju i budućnost gospodarstva.

Originalan naziv Wine VIP Event obogaćen je EnoGastro pričom. To će potvrditi i nove gastro radionice i predavanja vrhunskih kuhara.
*************************************

Wine EnoGastro Vip Event

Međunarodna konferencija vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih znalaca

Enogastronomija – pravac budućnosti turizma

Nakon detaljnog planiranja i dogovaranja, određeni su termini za ovogodišnje edukativne evente namijenjene ugostiteljima, hotelijerima i njihovim djelatnicima te ostalim turističkim djelatnicima.

Dosadašnji naziv događaja bio je Wine Vip Event, a ove je godine naziv, kao i kompletan program obogaćen pa je sada naziv Wine EnoGastro Vip Event – Međunarodna konferencija vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih znalaca.

U ovom za ugostitelje, hotelijere i općenito turizam i gospodarstvo, teškom “korona vremenu”, traži se način kako biti podrška tim djelatnostima. Organizator RICERCA MERCATO ovim događajem želi im pomoći sa predavanjima i edukacijama, savjetovanjem, druženjem i razmjenom iskustva te im na taj način dati potporu, kako bi svi lakše našli put u bolju ugostiteljsko-turističku i gospodarsku budućnost.

Organizator vjeruje u smirivanje “korona pandemije”, planirani termini i destinacije događaja su:

– RIJEKA 02. lipnja (02.06.2021.)

– ZADAR 09. lipnja (09.06.2021.)

– POREČ 17. lipnja (17.06.2021.)

– SPLIT i 23. lipnja (23.06.2021.)

– ZAGREB 01. srpnja (01.07.2021.)

Partneri događaja su Hrvatska turistička zajednica, županijske komore Hrvatske gospodarske komore, neke županijske komore Hrvatske Obrtničke komore. Partneri događaja su i županije u kojima se održava događaj kao i njihove turističke zajednice, gradovi domaćini i njihove turističke zajednice i razne tvrtke, gradovi i općine koji su se ponudili kao donatori i sponzori ovog vrlo vrijednog događaja. Iznimno važni partneri događaja su izlagači.

Pokrovitelji projekta su Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske.

Događaji će se održati u vrlo kvalitetnim hotelima i restoranima, ali zbog “korona pandemije” i raznih ograničenja eventi će biti na hotelskim i restoranskim natkrivenim terasama dok će se u vrlo velikim dvoranama održati radionice i edukacije.

Organiziranje događaja biti će prema svim epidemiološkim mjerama i ograničenjima: od broja uzvanika u zatvorenim i otvorenim prostorima, održavanje socijalne distance, korištenje dezificijensa i zaštitnih maski, prozračivanje prostora… Sve to u cilju što veće sigurnosti svih sudionika i uzvanika događaja.

Uz dosadadašnje edukacije i predavanja namijenjene vlasnicima restorana, konoba, raznih drugih ugostiteljskih objekata, hotelskih kuća, direktore hotela, FB Managere, konobare, kuhare, barmene i sommeliere, ove godine su tu i nove edukacije za bariste i slastičare kao i specijalizirane, tematske, prezentacijske i degustacijske radionice za vina, pjenušce, žestoka pića, rakije.

Posebna novost je i ta da će se na eventima prezentirati enogastronomiju na poseban način. Timu govornika i Chefova priključiti će se i neka nova imena iz svijeta ugostiteljstva i gastronomije kako bio svoje znanje i vještine podijelili sa uzvanicima- ugostiteljima, hotelijerima i njihovim djelatnicima i ostalim turističkim djelatnicima i gostima.

Događaji su autentični, posebni i drugačiji od ostalih, a u proteklih 5 godina tim Ricerca Mercato organizirao je čak 17 vrlo posebnih evenata. Vrlo veliki naglasak je na kvalitetnim proizvođačima iz Hrvatske i uz izlagače iz susjednih država.

U suradnji sa partnerima projekta, izlagačima, sponzorima i donatorima uzvanicima i gostima eventa sve je omogućeno besplatno – od besplatnog ulaza, besplatno korištenje čaše (bez kaucije i bonova), besplatne radionice i edukacije te za određeni broj VIP uzvanika (koje pozivaju izlagači) besplatna večera sljubljivanja hrane i vina. Goste eventa očukuju i mnoga druga iznenađenja!

Glavni motiv, cilj i svrha eventa je POVEZIVANJE ugostiteljsko turističke struke sa kvalitetnim domaćim proizvođačima uz ponekog partnera iz susjedstva kao i EDUKACIJA svih gostiju i izlagača partnera i ugostiteljsko turističke struke kao i PODIZANJE RAZINE ZNANJA, KVALITETE PONUDE i KVALITETE USLUGE.

Zbog potpuno drugačijeg koncepta organiziranja događaja u odnosu na neke slične događaje ovakve vrste, uzvanici su svjesni kvalietata i važnosti ove vrlo „posebne edukativne priče”. Pitali smo jednog uzvanika kako bi on opisao ovaj događaj, a njegov odgovar oslikava posebnost i ideju organizatora: Ovaj event je ustvari Festival novih znanja, edukacija, usavršavanja, druženja i poslovnog povezivanja kvalitetnih ugostitelja i hotelijera sa proizvođačima proizvoda i delicija za turizam.

Ne bude li moguće u navedenim terminima organizirati evente, organizator će odgoditi i planirati nove termine. Bitno je naglasiti da već sada pristiže vrlo velika potpora od partnera izlagača koji se i sami interesiraju za događaje i traže svoje mjesto u ovoj „vrlo lijepoj priči”.

Organizator događaja je agencija RICERCA MERCATO kojoj je specijalnost, strast i užitak, ali i posao event managment, a uz ostale usluge marketinga, istraživanja i unapređivanja tržišta su prepoznatljivi i kompetentni u savjetovanju turističko-ugostiteljskih djelatnosti.

PR

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci