Vivodinski Wine & Walk u svibnju – Posjetite ozaljski kraj i vivodinske vinare

Udruga vinara, vinogradara i voćara Ozalj vas poziva u promotivnu šetnju vivodinskim krajem uz neizostavan posjet vinskim podrumima. Organizirana su 3 termina tijekom svibnja 2023. godine.

Udruga je pripremila program za otići iz grada, napuniti baterije, udahnuti svježeg zraka, protegnuti noge, upoznati nove ljude i – pritom se dobro zabaviti. Proljeće je savršen dio godine za posjetu ozaljskom kraju i vivodinskim vinarima te vam predlažemo da rezervirate jednu subotu u svibnju baš za to.

Točnije, 6.,13. i 20. svibnja, očekuje vas nezaboravna poslastica za vaše nepce, ali i prava avan-tura za noge – staza je duga oko 9-10 km. Pripremite se na istraživanje puteva koji vode do čak 8 vinarija. Uputit ćemo vas u vinarije: Frlan, Viktorovski, Mirko Vrbanek, Ferko, Guštin, Lešćanec, Darko Vrbanek i Josip Vrbanek.

˝Raduje nas veliko zanimanje i pozivamo sve ljubitelje boravka u prirodi na novo druženje u Vivodinu, posjetit ćemo osam vinarija, u ugodnoj šetnji. Na svakom od stajališta gostima će se predstaviti domaćin, te će moći kušati najbolja vivodinska vina. Vivodina je primjer kvalitetnog razvijanja ruralnog turizma, sve veći broj smještajnih kapaciteta, nagrade, kreativne radionice, sve bolja kvaliteta vina i novi projekti˝ – ističe Toni Šarić, direktor Turističke zajednice područja Kupa.

Zanimljivo je da ova ruta prolazi parkom prirode Žumberak – Samoborsko gorje, kroz vino-grade sve do rijeke Kupe, bisera Turističke zajednice područja Kupa. Također je i dio dionice po kojoj se pred samo nekoliko dana vozio WRC Croatia Rally. Već vas čeka i čaša koju nosite cijeli dan sa sobom, a vinari će se pobrinuti da ona ne bude prazna. Osim promotivne čaše, pripremljeno je još puno toga što će ostati jedinstvena uspomena na vikend u Vivodini.

„Ponosni smo da su u samo nekoliko dana od objave rezervirana sva mjesta za prva dva termina. Bilo bi šteta da ne pružimo još jednu mogućnost svim zainteresiranim vinoljupcima da se zabave i prošeću našim krajem, pa smo dodali još jedan datum i to subotu 20.svibnja. Ako već niste, još se stignete prijaviti online i doći u naš kraj.“ – poziva predsjednik Udruge vinogradara, vinara i voćara Ozalj, Lovro Guštin.

foto: Tonka Hohnjec /Gric Gric

Kotizacije za Vivodinski Wine & Walk moguće je osigurati online putem na stranici www.utrka.com. Ukoliko dolazite autocestom iz smjera Zagreba ili Rijeke, najjednostavniji put je izlazak s autoceste u Karlovcu te pratiti smjer Ozlja – glavna cesta vodi uz rijeku Kupu, prema Vivodini.

Informacije o smještaju i turističkoj ponudi kraja pronađite na društvenim mrežama Visit Kupa te mrežnoj stranici www.kupa.hr.

Izvor: TZP Kupa

Pratite obavijesti o sljedećem održavanju PLAVOG CEKERA

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci